Jocelyn (12) aangerand en vermoord door twee illegale migranten: gevoelige zaak zet debat tussen Biden en Trump op scherp

In de Verenigde Staten wordt vol afgrijzen gereageerd op de tragische dood van een twaalfjarig meisje. Jocelyn Nungaray werd vorige week zondag aangerand en vermoord door twee Venezolaanse migranten die illegaal in het land gekomen waren. De gevoelige zaak zet het eerste verkiezingsdebat tussen president Joe Biden en uitdager Donald Trump op scherp. “Die monsters hadden hier nooit mogen zijn”, liet die laatste alvast optekenen. 

Meer krantenkoppen in België

Ruim 6 procent schoolverlaters heeft na 1 jaar nog geen werk

6,3 procent van de Vlaamse jongeren die de schoolbanken verlaten, heeft na 1 jaar nog geen werk gevonden. Dat blijkt uit het laatste schoolverlatersrapport van arbeidsbemiddelaar VDAB. Vooral wie een diploma heeft van een STEM-richting of van een zorgopleiding, vindt snel een job. 1 op de 5 jongeren die zonder diploma de school verlaat, heeft na een jaar later nog

Lees meer »

Stad roept op: “Laat ons weten als je hondenpoep ziet op openbaar domein”

Stad Oostende zet de laatste jaren fors in op een nette stad en richt hierbij haar pijlen in het bijzonder op hondenpoep. Dagelijks zijn de stadsdiensten in de weer om de straten netjes te maken en die zo te houden. Met gerichte acties zetten de stadsdiensten nog een tandje bij. Maar ook Oostendenaars kunnen mee strijden door hondenpoep te melden

Lees meer »

“Mensen worden afgeslacht en het kan nog erger worden”: Antwerpse cafébaas bibbert op vakantie in Kenia door hevige rellen

In Kenia zijn afgelopen week ernstige onlusten uitgebroken. Antwerpenaar Robert Vinck, cafébaas in Hemiksem, vertrok maandag nietsvermoedend op vakantie naar het Oost-Afrikaanse land. Momenteel zit hij nog altijd ‘gegijzeld’ in zijn hotel in een residentiële wijk van hoofdstad Naïrobi. “Je hoort dat het op elk moment opnieuw kan escaleren en dat het nog erger kan worden.”

Lees meer »

Tieners naar rechtbank die jongen urenlang mishandelden en vernederden tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. D. riskeert zes jaar cel.

Lees meer »

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Vlak voor ‘Met vier in bed’ is Alex voor de vierde keer hervallen: “Het leven gaat gewoon verder”

In een nieuwe aflevering van ‘Met vier in bed’ vertrekken de B&B-uitbaters op een unieke treinreis in Landen, waar Jo samen met zijn vrouw Hilde Station Racour uitbaat. Gedurende het programma wordt Jo echter vergezeld door hartsvriendin Alex. Maar vlak voor hun deelname kreeg die laatste echter slecht nieuws. “Op 1 januari heeft ze mij verteld dat ze voor de

Lees meer »

Tentoonstelling in Langemark katapulteert je terug naar Bakelandtstoet

Juni is in de aanloop van de Musical Bakelandt bezaaid met activiteiten en evenementen rond de legendarische struikrover. Van de Facebookactie ‘Waar is Ludovic?’ tot een expo over de tien Bakelandtstoeten. “Het is verrassend om jezelf terug te zien op foto’s van dertig à veertig jaar geleden”, zeggen samenstellers Luc Descamps en José Rondelez van het Bakelandtcomité.
The post

Lees meer »

Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum

Dagcentrum Mandelrust in de Weststraat bestaat 25 jaar. Dat is al een kwarteeuw van toegewijde zorg, steun en onvergetelijke momenten. Die mijlpaal vierden ze niet alleen om terug te kijken op de vele successen en mooie herinneringen, maar ook om vooruit te kijken naar een veelbelovende toekomst.
The post Dagcentrum Mandelrust in Ingelmunster viert zilveren jubileum appeared first on

Lees meer »

Patrick Lefevere over Ronde-debuut van Remco Evenepoel: “Geel is geen must, maar naar de Tour trekken om ‘ne keer te proberen’? Dat is zever”

Remco Van Evenepoel (24) is klaar voor z’n allereerste Tour de France. “Sportief verwacht ik gensters”, klinkt het bij Soudal Quick-Step-baas Patrick Lefevere (69) in ‘Dag Allemaal’. Hoe hoog zijn de verwachtingen gespannen? Wat met de kritiek op Remco’s gewicht? En hoe lang wil Lefevere zelf nog doorgaan? “Dit is te hard werken.”

Lees meer »