Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte

Een 29-jarige Bruggeling is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen. Guillaume D. schopte een cipier in de gevangenis van Brugge. Het slachtoffer hield aan de feiten een gebroken rib over.

Een penitentiair bewakingsassistent stelde op 18 mei 2023 een rapport op over het gedrag van de beklaagde. D. had zich immers verbaal agressief opgesteld en een cipier bedreigd. In samenspraak met de directie werd daarom beslist om de gedetineerde naar een veiligheidscel over te brengen.

Toen de cipiers Guillaume D. kort voor 18 uur effectief naar de veiligheidscel wilden overbrengen, gingen de poppen aan het dansen. De beklaagde was onmiddellijk agressief en moest met geweld bedwongen worden. Tijdens die overmeestering kon hij echter zijn been losrukken en een trap uitdelen. In het ziekenhuis werd later vastgesteld dat de cipier een ribbreuk had opgelopen. Ook twee andere cipiers liepen lichte verwondingen op door het weerspannige gedrag van de gedetineerde. De Bruggeling deed ook nog een poging om een botermes te grijpen.

Guillaume D. ontkende dat hij zich schuldig maakte aan opzettelijke slagen en verwondingen. Naar eigen zeggen was er enkel sprake van verbale agressie, omdat hij respectloos behandeld werd. De beklaagde beweerde ook dat hij zelf drie slagen had gekregen van het gevangenispersoneel.

De rechter hechtte geen geloof aan de versie van de beklaagde. In het vonnis werd opgemerkt dat meerdere getuigen bevestigden dat de twintiger hysterisch was. In totaal waren zelfs een tiental cipiers nodig om de gedetineerde te overmeesteren.

D. werd uiteindelijk veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete. Bij het bepalen van de strafmaat werd rekening gehouden met het gevulde strafblad van de beklaagde. De Bruggeling liep immers al negen correctionele veroordelingen op, waarvan zeven voor geweldplegingen. In februari 2023 kreeg hij van het Gentse hof van beroep zelfs drie jaar effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen met voorbedachten rade.

The post Jaar cel voor gedetineerde die cipier ribbreuk schopte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meldingen kindermishandeling op recordhoogte in Vlaanderen

Het aantal meldingen van kindermishandeling staat op recordhoogte in Vlaanderen. Dat schrijven De Morgen en De Standaard donderdag. “Een positief signaal”, zegt Tim Stroobants, directeur van het overkoepelende Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). “We hebben er met zijn allen meer oog voor.”

Lees meer »

Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met tweedehandskledij op Tieltse Markt: “Alles wat hier in de rekken hangt, is in prima staat”

Op zoek naar merkkledij aan zachte prijsjes? Dan kan je vanaf dinsdag 2 juli terecht bij ‘Next Life’ op de Markt van Tielt. Geboren en getogen Tieltse Eveline Mullaert (44) verkoopt er voortaan tweedehandskledij voor dames, heren en kinderen, maar je vindt er ook schoenen, handtassen en andere accessoires.
The post Eveline (44) opent met ‘Next Life’ winkel met

Lees meer »

Groot deel van centrum van Herentals is fietszone vanaf vandaag

De stad Herentals vormt een groot deel van het centrum vanaf vandaag om tot fietszone. Ook in delen van de wijk Wuytsbergen-Ekelen voert de stad een fietszone in. Zo wil de stad mensen ertoe aanzetten meer de fiets te nemen. Daarnaast moet het centrum veiliger worden voor leerlingen van scholen in de buurt.

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »

Brugge gaststad van WK YOU.FO

De nieuwe, misschien toekomstige olympische sport YOU.FO probeert in ons land voet aan de grond te krijgen. Het is een kruising tussen lacrosse en ultimate frisbee. Wie er kennis wil mee maken kan zondag 30 juni naar ’t Zand in Brugge. Daar wordt het wereldkampioenschap georganiseerd.
The post Brugge gaststad van WK YOU.FO appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Jacques Vermeire vindt zichzelf niet verbrand door ‘F.C. De Kampioenen’, anderen wel: “Dankzij DDT sta ik nog steeds voor volle zalen”

Met de herhalingen van ‘F.C. De Kampioenen’, ‘Verschoten & Zoon’ en ‘Hallo K3′ is Jacques Vermeire (73) alomtegenwoordig op televisie. “Het is denk ik de achtste keer dat ‘De Kampioenen’ opnieuw starten, maar kan je geloven dat ik zelf zit te wachten tot het begint na ‘Het Journaal’?”, lacht de man die gestalte gaf aan DDT. “Sommige acteurs voelen zich

Lees meer »