Is omgevingsvergunning gemeentelijke loods in Lichtervelde onwettig?

Volgens Sofie Steurbaut (N-VA) is de omgevingsvergunning voor de uitbreiding van de gemeentelijke loods onwettig.

Sofie Steurbaut vroeg om de mogelijk onwettige omgevingsvergunning als extra punt aan de raad toe te voegen, maar ving bot bij de CD&V-meerderheid. Ze mocht haar punt wel maken tijdens het vragenkwartier van de raad. “Na diverse klachten van omwonenden over de werken die momenteel uitgevoerd worden op de site van de gemeentelijke technische dienst in de Gezellelaan onderzocht ik het dossier rond de omgevingsvergunning”, vertelt Sofie Steurbaut. “Uit de stukken blijkt dat het openbaar onderzoek volledig verkeerd gevoerd is. Slechts vier omwonende eigenaars kregen een aangetekende zending. Op basis van de regelgeving hadden dit echter de eigenaars van 13 percelen moeten zijn. Daarnaast werd ook geen MER-screening uitgevoerd. Dat is een eenvoudige milieu-effecten-rapportage waarbij men de impact op de omgeving moet nagaan. Hierbij wordt onderzocht of omwonenden hinder zullen ondervinden van de werken, wat de gevolgen voor de mobiliteit en het milieu zijn, enzovoort… Aangezien dezelfde omgevingsvergunning ook de aanleg van een voetweg over het terrein van Lichtenhove bevat, was deze MER-screening nochtans verplicht. Bijgevolg moet de ingediende vergunningsaanvraag als onvolledig beschouwd worden. De fouten in het openbaar onderzoek en het onvolledige dossier zorgen er voor dat de omgevingsvergunning die het schepencollege aan zichzelf afleverde, volstrekt onwettig is. De onwettig afgeleverde omgevingsvergunning brengt het gemeentebestuur ook in een onzekere juridische situatie. Verschillende buurtbewoners zijn van plan deze onwettigheid aan te vechten. Daarom is het noodzakelijk dat het bestuur deze onwettige situatie zo snel mogelijk recht zet. We roepen het schepencollege op om de uitbreidingswerken aan de gemeentelijke loods onmiddellijk stop te zetten.”

“We nemen hier kennis van”, antwoordde burgemeester Ria Beeusaert-Pattyn (CD&V).

The post Is omgevingsvergunning gemeentelijke loods in Lichtervelde onwettig? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Vijfde baby aan gevolgen kinkhoest overleden in Nederland

In Nederland is opnieuw een baby overleden aan kinkhoest. Voor zover bekend heeft de ziekte dit jaar nu aan vijf baby’s in Nederland het leven gekost, zo is woensdag meegedeeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Nederlandse tegenhanger van Sciensano.

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.
The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Plopsaland vrijgesproken voor zwaar ongeval met Mega Mindy jetski, bediener krijgt opschorting: “Ik was volledig in fout”

Plopsaland De Panne is door de strafrechter in Veurne vrijgesproken voor een zwaar ongeval met de Mega Mindy jetski waarbij een 55-jarige vrouw uit Hofstade vorig jaar zwaargewond raakte aan de arm. De vrouw viel daarbij met haar 5-jarige kleinzoon in het water. De rechter vond dat het pretpark geen enkele fout maakte. Wel schuldig: de 49-jarige man die de

Lees meer »

Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem, Deerlijk en Kortrijk

Een 28-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank 180 uur werkstraf gekregen voor uitbuiting van werkkrachten in de bouwsector. Zijn 58-jarige vader kreeg vijftien maanden cel, waarvan twee effectief. Een meevaller, want ze riskeerden zes jaar cel. De financiële aderlating is anderzijds zwaar.
The post Milde cel- en werkstraffen, maar zware boetes voor mensenhandel in de bouwsector in Anzegem,

Lees meer »

63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Het staat te boek als een van de oudste kermissen van Menen en blijft, jaar na jaar, heel wat mensen lokken. Koekuit-in-Feest wist ook dit jaar de wijk van heel wat animo te voorzien, met een reuze rommelmarkt als absolute publiekstrekker.
The post 63ste editie van Koekuit-in-Feest in Menen is weer een voltreffer, rommelmarkt op zaterdag is absolute publiekstrekker

Lees meer »

Goldband stelt tweede album voor, na gemengde reviews: “We moeten daar niet lullig over doen: uiteraard worden we liever opgehemeld”

58 seconden. Meer tijd hadden Karel Gerlach (30), Milo Driessen (31) en Boaz Kok (34) niet nodig om hun concert in de Genkse C-Mine uit te verkopen. Vanavond speelt het drietal ten dans, en stellen ze hun nagelnieuwe album ‘Samen Tegen Elkaar’ voor. Een album waarin hun eigen twijfels vervat zitten. “We wéten dat voldoende slaap en weinig alcohol goed

Lees meer »

Brusselse korpschef wil bredere aanpak van drugsgeweld: “Mensen zonder papieren aan het station: dat is een soort VDAB voor drugsbendes”

Om drugsgeweld aan te pakken, zoals de schietpartij in Sint-Gillis gisteren, moet je niet alleen kijken naar politie en justitie, vindt Jurgen De Landsheer, korpschef politiezone Brussel-Zuid. Een maatschappijbrede preventie tegen drugsgebruik en begeleiding van de "zwakke schakels in onze maatschappij", daarop moeten we inzetten, vindt hij.

Lees meer »