Inhaalmanoeuvre met fatale gevolgen: motorrijder (35) sterft na klap met andere motorrijder (34)

In de Arthur Vierendeelweg in Brugge is dinsdagmiddag een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Een inhaalmanoeuvre tussen twee motorrijders liep dodelijk af. Een 35-jarige Bruggeling stierf ter plaatse. De andere motorrijder, een 34-jarige man uit Zuienkerke, werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

 

Meer krantenkoppen in België

Poging tot militaire staatsgreep aan de gang in Bolivia: “Ons land kan zo niet verder”, zegt generaal

In Bolivia is een poging tot militaire staatsgreep zich aan het voltrekken. Strijdkrachten hebben het centrale plein van La Paz ingenomen en een pantservoertuig heeft de ingang van het presidentiële paleis geramd. Daarna liepen soldaten het gebouw binnen. President Luis Arce vraagt de generaal achter de staatsgreep om de mobilisatie een halt toe te roepen.

Lees meer »

“Het is nog niet te laat”: dit is het stappenplan van de Democraten als ze Joe Biden toch nog opzij willen schuiven

Het aarzelende optreden van de Amerikaanse president Joe Biden in het debat met zijn Republikeinse rivaal Donald Trump heeft geleid tot een groeiende roep onder Democraten om zijn kandidatuur in te trekken. “Partijen bestaan om te winnen”, zei een ervaren strateeg van de partij tegen The New York Times. “Die man op het podium met Trump kan niet winnen.”

Lees meer »

Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag de handen uit de mouwen”

Er staan twee nieuwe, jonge gezichten achter de toog van de voormalige Dbar bij de sporthal, die wordt omgedoopt tot Bar De Oosthoek. “Wij zijn allebei geïnteresseerd in sport en steken graag de handen uit de mouwen”, zeggen uitbaters Ward Riecherts en Jelle Vanwachtendonck.
The post Twintigers Ward en Jelle bemannen Bar De Oosthoek in De Panne: “Steken graag

Lees meer »

Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag vol verrassingen”

Het schooljaar zit erop en dat was meteen ook het laatste van juf Katrien Mestdagh bij Prizma Heilige Familie Basisschool Bosmolens in Izegem. De kleuterjuf mag vanaf nu genieten van een welverdiend pensioen en daar kijkt ze heel erg naar uit.
The post Juf Katrien (61) gaat met welverdiend pensioen Prizma Heilige Familie Bosmolens: “Genoten van een laatste dag

Lees meer »

Dramatisch voorjaar voor Belgische kledingwinkels

De Belgische kledingwinkels hebben er het slechtste jaarbegin op zitten sinds 2011. Op de covidjaren 2020 en 2021 na lag het verkoopvolume in het eerste kwartaal op het laagste peil in 13 jaar. Dat schrijven De Tijd, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vrijdag op basis van cijfers van het Belgische statistiekbureau Statbel. Pluspunt voor de consument: de

Lees meer »

Drie affiches liggen al vast, terwijl ‘tabelhelft des doods’ een feit is: ontdek hier de (potentiële) achtste finales

De groepsfase op het EK voetbal loopt op z’n einde. Wat ook betekent dat de affiches van de achtste finales stilaan ingevuld worden. Met Zwitserland-Italië en Duitsland-Denemarken liggen, naast die van de Rode Duivels, al twee duels vast. Welke clashes krijgen we vanaf 29 juni? U ontdekt het hieronder, met telkens een update wanneer een nieuwe achtste finalist bekend is.

Lees meer »

PADI SHOW-medewerker Obi Carrein uit Wevelgem stelt zijn foto’s van internationale reizen tentoon op het Zandsculpturenfestival in Middelkerke

Het Zandsculpturenfestival in Middelkerke ontvouwt zich deze zomer tot de toegangspoort naar niet één, maar vele bijzondere werelden. Dit jaar worden de bezoekers meegenomen op een imaginaire wereldreis. Je stelt je reis zelf samen. Wil je een farao in Egypte of wilde dieren in Afrika zien? Of bezoek je liever de Taj Mahal, Japanse tempels of het Paaseiland? Of vlieg

Lees meer »

Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Sinds september werkt de aannemer in fase 3 op de Ringlaan, tussen de Harpoenlaan en de Leopold II-laan, in Wenduine. De afgelopen maanden werden de voetpaden, parkeerstroken en de rijweg hier verder afgewerkt. Tegen vrijdag 28 juni is alles afgewerkt en kan de Ringlaan opnieuw opengesteld worden.
The post Werken Ringlaan Wenduine gaan na de zomer laatste fase in

Lees meer »