IN BEELD – Graspop 2024: spelen in de modder en nu al uitkijken naar de volgende editie in juni 2025

Want dat was het wel… de regen had de dagen ervoor de weide en de camping van het vierdaagse festival herschapen in een modderpoel. De parkings waren daardoor afgesloten, maar de organisatie communiceerde wel goed naar de media dat er in de straten van Dessel geparkeerd mocht worden.

De bevolking hielp echt waar ze konden, en dat werd heel hard gewaardeerd door de festivalgangers. Veel mensen die we tegenkwamen spraken daar vol lof over. Op het festival zelf was het dus ploeteren in de modder. Wat we als kind niet mochten van onze ouders konden we hier nu eens doen om ons lekker uit te leven. De metalheads vonden dat eigenlijk totaal niet erg. Voor de tweede dag begon had de organisatie al moeite noch kosten gespaard om overal waar ze konden stro te leggen, zodat de weide toch wel te doen was. De laatste dag was het lekker warm en kwam de zon de wei verwarmen.

Vier dagen kregen we de beste bands van het ruigere genre te zien. Headliners zijn zoals altijd oude legendes maar je merkt ook dat de metalmuziek zichzelf vernieuwd. Een mooi voorbeeld is de Japanse band Babymetal. Maar dat is nu net wat Graspop zo interessant en aantrekkelijk maakt. Een pluim voor de organisatie om deze diversiteit aan te bieden. De sfeer blijft hier toch wel de grote troef: er wordt niet gevochten, en als je eens toevallig tegen iemand duwt, dan krijg je een sympathieke sorry. We kijken al uit naar de nieuwe editie van 19 tot en met 22 juni 2025! (PADI & Sandro)

The post IN BEELD – Graspop 2024: spelen in de modder en nu al uitkijken naar de volgende editie in juni 2025 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente

Een 29-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval. S.L. kreeg in eerste instantie twee jaar cel met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. De beklaagde bestookte zijn justitieassistente met schunnige berichten.
The post Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente appeared first on

Lees meer »

Rapport Vlaamse overheid vernietigend voor cyberveiligheid stad Antwerpen vóór grote hack in 2022: “Onvoldoende maatregelen, pijnlijk voor zo’n grote organisatie”

De stad Antwerpen was amper voorbereid op een grote cyberaanval, zoals die in 2022 gebeurde. Dat blijkt uit een scherp rapport van de Vlaamse Toezichtcommissie voor persoonsgegevens, die openbare besturen controleert over privacy. "Pijnlijk", staat letterlijk in het rapport. Het is het eerste officiële onderzoek van de overheid over de aanval dat naar buiten komt. VRT NWS kon het rapport

Lees meer »

Bakkerij Laurens in Varsenare zwaait Leentje uit na 42 jaar dienst: “Ze werkte hier al toen wij nog niet geboren waren”

Groot feest zondag bij bakkerij Laurens in Varsenare. Na maar liefst 42 jaar achter de toonbank werd Leen ‘Leentje’ Willems er feestelijk uitgezwaaid met wat bijna een dorpsfeest mag genoemd worden. “Leentje werkte hier voor drie opeenvolgende uitbaters. Ze zorgde ook mee voor onze kindjes en we noemden haar vaak onze ‘plusmama’”, zegt bakkersvrouw Melissa Vande Ryse van bakkerij Laurens,

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats

Het vroegere gemeentehuis, feestzaal De Gouden Hoorn en twee woningen in de Kapelleriestraat ruimen plaats voor appartementen in Staden. In de plaats komt een woonproject met 26 appartementen, twee handelsruimtes en een ondergrondse parking.
The post Oud gemeentehuis van Staden ruimt plaats voor flats appeared first on KW.be.

Lees meer »

Portugese oud-premier Costa belooft aan eenheid te werken in EU

Aankomend voorzitter van de EU-regeringsleiders António Costa ziet het als zijn belangrijkste taak om aan de “eenheid te werken” binnen de Europese Unie. Dat heeft de oud-premier van Portugal via een videoverbinding gezegd meteen na afloop van de EU-top waar de EU-regeringsleiders over zijn benoeming hebben besloten. Costa neemt in december de functie over van de Belg Charles Michel.

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »