Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024

Met het uitreiken van de Torhout Awards 2024 heeft het stadsbestuur hulde gebracht aan de koptrekkers van de lokale economie. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 220 ondernemende mensen.

De uitreikingsavond vond plaats in het Kunstgrascentrum op het bedrijventerrein De Ringaert aan de Roeselaarseweg. Voor Joost Vanhaerents (bijna 55) uit de Oude Gentweg werd het een heel bijzonder evenement. Hij werd door het publiek verkozen tot Ambassadeur Lokale Economie. Hij is namelijk al tien jaar voorzitter van de stedelijke Raad voor Lokale Economie en werd daarvoor bedankt, onder meer door burgemeester Kristof Audenaert.

De presentatie van de avond was in handen van Korneel Warlop. De onberispelijke culinaire omkadering gebeurde door het gastronomische restaurant Bassud.

In vier categorieën

De Torhout Awards werden in vier verschillende categorieën uitgereikt, telkens met drie finalisten die door de jury uit de genomineerden waren geselecteerd.

Beenhouwerij Hillewaere aan de Rijksweg op de wijk Sint-Henricus werd tot Starter van het Jaar uitgeroepen. De andere twee finalisten waren De Elzenhoeve van uitbater Dries Maeckelbergh en de door Katrien Demuynck overgenomen kaasspeciaalzaak Kaas à Carla in de Karel de Ghelderelaan.

De eetkroeg Toe’Koer in de Breidelstraat, gerund door het bekende koppel Liesbet Hauspie en Hanne De Man, kreeg de award voor Horecazaak van het jaar. De twee andere finalisten De Goeste (Aartrijkestraat) en Mamzel (Kortemarkstraat) moesten zich met een ereplaats tevredenstellen.

Als Handelszaak van het Jaar werd het Kapsalon Chic uit de Zuidstraat verkozen. De ervaren Marijke Vanslambrouck en haar team haalden het van Aveve uit de Bruggestraat (met zaakvoerder Wouter Teerlinck) en CTRL+C uit de Hofstraat (met zaakvoerder Griet Verlinde).

De award voor het Bedrijf van het Jaar ten slotte ging naar CodeKick, de software-onderneming van de vennoten Anthony Claeys en Kevin Cloet. De twee andere eervolle finalisten waren CLPT uit de Ringaertstraat en Robbe Industries uit de Noordlaan.

The post Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024 is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op

Naar eigen zeggen had de 70-jarige Fransman Stanislas O. enkel goede bedoelingen, maar nu loopt hij toch tegen een celstraf van twintig maanden op. Hij pleegde dertien feiten van diefstal om de spullen “op te sturen naar Oekraïne.”
The post Diefstal “voor het goede doel” levert zeventiger 20 maanden cel op appeared first on KW.be.

Lees meer »

AZ Oostende biedt vanaf vrijdag geen alcohol meer aan: “Er is geen veilige ondergrens voor alcoholconsumptie”

Ziekenhuis AZ Oostende stuurt een sterk signaal de wereld in. De directie heeft besloten om vanaf vrijdag 28 juni geen alcohol meer aan te bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers. In de cafetaria’s vind je geen alcoholische dranken meer in de drankentoog. Ook tafelbier bestellen op de kamer is niet meer mogelijk. Dit laatste was tot voor kort het geval

Lees meer »

Regisseur ‘The notebook’ excuseert zich bij hoofdrolspelers Ryan Gosling en Rachel McAdams: “Sorry dat ik uit de biecht klapte over slechte relatie op de set”

Nick Cassavetes, de regisseur van de romantische kaskraker ‘The notebook’, heeft zich geëxcuseerd bij de 2 hoofdrolspelers van de film. Intussen alweer 10 jaar geleden onthulde Cassavetes dat Ryan Gosling en Rachel McAdams, die in de film een ontroerend liefdesverhaal vertolken, tijdens de opnames een bloedhekel aan elkaar hadden. “Sorry dat ik uit de biecht klapte, jongens”, zegt hij nu.

Lees meer »

“Is dit mijn bedanking voor al die jaren in de gemeentepolitiek?: Anzegemse burgemeester veroordeeld tot 8.000 euro boete voor opruimwerken in park

Gino Devogelaere, burgemeester van Anzegem, is veroordeeld tot een boete van 8.000 euro, waarvan de helft effectief, voor de opruimwerken in het Sint-Arnolduspark in Tiegem. De rechter oordeelde dat de burgemeester daarbij zijn boekje te buiten ging en schade aanrichtte aan de natuur. “Lag onze lijst nog niet vast, ik stopte meteen als burgemeester.”
The post “Is dit mijn

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge (1-1), exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u op dit moment hieronder live bekijken – er staat op dit moment

Lees meer »

‘Russificatie’ van Oost-Oekraïne in volle gang: “Ze proberen Oekraïense identiteit met grond gelijk te maken”

In de door Rusland bezette delen van Oekraïne vindt volop ‘russificatie’ plaats. "Ze proberen de Oekraïense identiteit met de grond gelijk te maken", zegt Rusland-correspondent Jarron Kamphorst. Dat gaat van de verdeling van Russische paspoorten en nummerplaten, tot propagandistisch onderwijs waar Poetin als een bevrijder wordt voorgesteld. Kamphorst schetst een beeld van de huidige situatie.

Lees meer »

Dertiger voor vierde keer voor rechter voor partnergeweld: “Besef dat ik geholpen moet worden, zie mijn vriendin graag”

“Hij heeft ook goede kanten, maar moet geholpen worden.” Ondanks drie eerdere veroordelingen voor partnergeweld en het feit dat ze begin dit jaar ook in de brokken deelde, stelde de vriendin van Kevin B. (34) uit Oostrozebeke zich op de rechtbank in Kortrijk geen burgerlijke partij. De openbare aanklager was minder vergevingsgezind…
The post Dertiger voor vierde keer voor

Lees meer »

Na haar ontslag bij ‘Thuis’ duikt actrice Muriel Bats voor het eerst op in seizoensfinale van ‘Familie’

Tussen alle spannende momenten tijdens de seizoensfinale van ‘Familie’ dook ook een nieuw personage op: tante Georgine. Zij wordt vertolkt door actrice Muriel Bats (56), die eerder ook meespeelde in ‘Thuis’. Opmerkelijk, ook haar nichtje Samira in de VTM-reeks, gespeeld door Belinda Voorspoels, maakte enkele jaren geleden de overstap van ‘Thuis’ naar ‘Familie’.

Lees meer »

Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten”

De politie van Oostende blikt tevreden terug op de eerste concertdag van Rammstein waar 47.500 Rammstein-fans hun muziekhart konden ophalen. Vandaag verwacht Oostende opnieuw eenzelfde aantal fans. De politie blikt terug op een rustige en serene eerste dag zonder noemenswaardige incidenten.
The post Bijna 50.000 fans van Rammstein beleven topavond in Oostende, politie is tevreden: “Geen incidenten” appeared first

Lees meer »