Hooggerechtshof van Israël beslist: ultraorthodoxe joden moeten ook dienstplicht krijgen

Het Hooggerechtshof van Israël heeft de regering van Israël bevolen om ultraorthodoxe joden op te nemen in het leger. Deze uitspraak zal wellicht niet goed landen bij premier Benjamin Netanyahu. De premier is namelijk afhankelijk van ultraorthodoxe partijen om te regeren.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw onrustig in Nieuw-Caledonië

In de nacht van zondag op maandag is het opnieuw onrustig geweest in het Franse overzees gebied Nieuw-Caledonië. Het kwam er tot confrontaties tussen de ordediensten en separatisten, hebben de plaatselijke autoriteiten maandag bekendgemaakt.

Lees meer »

Ebema uit Zutendaal levert straatstenen aan Brussel, maar schip kan uiteindelijk niet vertrekken: “Het maakt water”

Het bedrijf Ebema uit Zutendaal mag de straatstenen leveren voor de heraanleg van het Saincteletteplein in Brussel. De meer dan 250 paletten met stenen worden per schip naar Brussel gebracht, om het aantal vrachtwagens op de weg te beperken. De boot werd vanochtend geladen op de kade van het Albertkanaal in Zutendaal, maar het vertrek werd noodgedwongen uitgesteld. Het schip

Lees meer »

Het loopt nog niet vlot voor Nike

17:35 De verwachtingen voor de jaarcijfers van de Amerikaanse sportartikelenreus Nike zijn niet hooggespannen, met een aandeel dat 12 procent onder het niveau van begin dit jaar staat en een verwachte omzet…

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.
The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels Tennis & Padel: “Ons kernteam zorgt nu al voor een nieuwe drive binnen de club”

Sint-Michiels Tennis & Padel heeft met Piet De Langhe een nieuwe voorzitter. Hij volgt Henk De Vuyst op die tien jaar die functie waarnam. “Wat we met het vorige bestuur hebben ingezet, een verdere professionalisering van de club, willen we nu verderzetten, mits het behoud van het familiale karakter.”
The post Piet De Langhe is nieuwe voorzitter van Sint-Michiels

Lees meer »

Emoties die vechten in ons hoofd, zoals in succesfilm ‘Inside Out 2’, hebben wij dat ook? “Ja, maar bij ons is ratio de baas. Meestal toch”

De kaskraker van het moment is ‘Inside Out 2’, een kinderfilm over… emoties. Geen monsters, geen superhelden, maar een bont gezelschap van Angst, Plezier, Woede en diens meer. “Een gouden film”, juichen ook psychologen. “Hoe beter je gevoelens kan benoemen, hoe beter je in het leven staat.” Maar hoe echt is dit? Hebben wij een controlekamer in ons hoofd? En

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beperkingen voor Ozempic worden verlengd tot februari 2025

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of met een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. De beperkte beschikbaarheid van het medicijn zal nog zeker tot die periode aanhouden.

Lees meer »