Hooggerechtshof van Israël beslist: ultraorthodoxe joden moeten ook dienstplicht krijgen

Het Hooggerechtshof van Israël heeft de regering van Israël bevolen om ultraorthodoxe joden op te nemen in het leger. Deze uitspraak zal wellicht niet goed landen bij premier Benjamin Netanyahu. De premier is namelijk afhankelijk van ultraorthodoxe partijen om te regeren.

 

Meer krantenkoppen in België

Celstraf en boete voor geladen wapen naast bed: “In een huis waar een 3-jarig zoontje rondloopt”

Bij een huiszoeking in het kader van een hormonendossier vonden speurders bij een 30-jarige man uit Harelbeke twee wapens en 154 hagelpatronen. Eén wapen bleek geladen en stond naast het bed. “Levensgevaarlijk”, vond de openbare aanklager. Het leverde de man een effectieve celstraf van 4 maanden en een boete van 1.600 euro op.
The post Celstraf en boete voor

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »

Waarom liet een ban op Russisch vloeibaar gas zo lang op zich wachten?

De EU heeft een nieuw sanctiepakket tegen Rusland klaar, het veertiende al. Daarin staat dat de doorvoer van Russisch vloeibaar gas via Europese havens verboden wordt. In Zeebrugge staat zo’n belangrijke gasterminal, en de deal met gasbedrijf Yamal wordt met de beslissing stopgezet. Hoeveel pijn doet deze beslissing in Moskou? En waarom gebeurde dit niet al eerder?

Lees meer »

Financiële geletterdheid Vlaamse scholieren afgelopen tien jaar gedaald

De financiële geletterdheid van Vlaamse scholieren is op tien jaar tijd gedaald. Dat blijkt uit het PISA-onderzoek van de vakgroep Onderwijskunde van de UGent. Vlaanderen blijft wel bij de toppresteerders van Europa op het vlak van inzicht in financiële concepten en risico’s. Alleen leeftijdsgenoten uit Denemarken en Nederland doen het even goed als Vlaamse jongeren.

Lees meer »