Hij kreeg 5 jaar geleden nog ereteken van Poetin, maar blijkt nu via achterpoortje al voor 800 miljoen munitie aan Oekraïne geleverd te hebben

Ze leken de beste vrienden, toen de Russische president Vladimir Poetin in 2019 een bezoek bracht aan Servië en zijn ambtsgenoot Aleksandar Vu?i? een ereteken opspeldde. Dat kreeg hij omdat hij zich zo een goede bondgenoot had getoond. Of Poetin die vriendschap vandaag nog even hoog inschat, is maar de vraag. Volgens een onderzoek van de Britse zakenkrant ‘Financial Times’ blijkt Vu?i? via een achterpoortje al voor 800 miljoen euro munitie geleverd te hebben aan Oekraïne. 

Meer krantenkoppen in België

Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen

Margot Vanpachtenbeke uit Lauwe heeft dinsdag de eerste etappe in de 36e Thüringen Ladies Tour (2.Pro) gewonnen. Na 118,5 kilometer met start en aankomst in Jena was de 25-jarige renster van VolkerWessels sneller dan haar Amerikaanse medevluchtster Ruth Edwards, goed voor haat eerste overwinning bij de elite.
The post Margot Vanpachtenbeke opent palmares in Thüringen appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RODE DUIVELS. Tedesco ziet België niet als favoriet, maar gaat vol voor kwalificatie: “Moeten er van bij de start in geloven”

Matchdag min één voor de Rode Duivels. Maandag wacht de clash met Frankrijk, deze voormiddag werd er getraind in het Team Base Camp in Freiberg. Met de volledige groep, want ook Axel Witsel was van de partij. Na de korte afreis naar Düsseldorf zullen om 17u45 bondscoach Tedesco samen met Orel Mangala de pers te woord staan in de Düsseldorf

Lees meer »

“Allemaal blablabla”: vader (43) krijgt 4 jaar cel voor seksueel misbruik zwakbegaafde dochtertjes én mag hen 10 jaar niet meer zien

“Het zijn allemaal leugens, allemaal blablabla. En daardoor zit ik vast.” De 43-jarige O.L. uit Koksijde die eerder wél toegaf dat hij zijn twee zwakbegaafde dochtertjes jarenlang seksueel had misbruikt, trok dat achteraf weer in. Sterker nog: hij sneerde op het proces naar zijn eigen kinderen. De rechters veegden alles wat hij verklaarde van tafel en gaven hem vier jaar

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Benefietconcert in de Sint-Pieterskerk in Tielt voor huizenproject in Oeganda

Op maandag 1 juli kan je in de Sint-Pieterskerk in Tielt terecht voor een bijzonder benefietconcert. ‘Een reis door de tijd’ wordt georganiseerd door Harmonie van Hoop. De opbrengst wordt geschonken aan priester-missionaris Sander Kesseler, die momenteel werkzaam is in Oeganda. “We hebben financiële hulp nodig om huizen opnieuw op te bouwen. De steun kan echt het verschil maken.”

Lees meer »

De Groene Ronde brengt fietsers langs groene plekken in Roeselare en omgeving

Dinsdagmiddag werd de Groene Ronde Roeselare officieel ingehuldigd. Deze nieuwe fietsroute van 45 kilometer is grotendeels autoluw en verbindt verschillende groengebieden in Roeselare, Hooglede, Staden en Moorslede. “Hier kunnen fietsers zowel genieten van de bruisende shoppingstad als de rust van het omringende platteland”, aldus schepen van toerisme Matthijs Samyn (CD&V).
The post De Groene Ronde brengt fietsers langs groene

Lees meer »