Gezinsbond Passendale organiseert sneukeltocht: lekkers voor groot en klein

De Passendaalse Gezinsbond organiseert op zondag 30 juni een sneukeltocht. Onderweg is er lekkers voorzien voor groot en klein.

De Passendaalse afdeling van de Gezinsbond werd opgericht in 1925 en bestaat straks dus honderd jaar. Het is niet alleen een van de oudste verenigingen van het kaasdorp, maar met haar ongeveer 300 leden (gezinnen) ook de grootste. Op het programma van de Gezinsbond staan tal van activiteiten voor groot en klein, met onder ander koken voor mannen, de paasspeurtocht, gezinsfietstocht, Sint-Maarten, ontbijt, kinderoppasdienst, bejaardengezelschapsdienst, spaghettiavond, en meer. Dit alles wordt in goede banen geleid door Nicole Dejonckheere, Alexander Delaere, Emelie Deleu, Germain Leenknegt, Ludwig Leenknegt, Koen Moutton, Jessica Persoon, Albert Tanghe, Solfie Vancoillie, Magda Vandermeersch, Marijke Vandewalle, Elien Verstichel, Marc Verstraete, Geert Waterbley en Josephine Wybo, stuk voor stuk enthousiaste bestuursleden.

“De sneukeltocht is eigenlijk de gezinswandeling, die voor de 41ste keer plaatsvindt maar telkens wordt aangepast, met nu de nadruk op sneukelen. Het is een nieuwe formule met de steun van Vlaanderen Feest en de gemeente”, zegt Germain Leenknegt.

Zes kilometer

Er wordt gestart met taart en koffie aan PC De Craeye tussen 13.30 en 15 uur. Tijdens de wandeling van 6 kilometer, die voor iedereen toegankelijk is, is er naast de drie stopplaatsen met lekkers ook kinderanimatie met Dippy & Doppy. Eenmaal terug in het parochiaal centrum, kunnen de kinderen hun hartje ophalen met kaplablokken, hoepels en stoepkrijt. Tijdens de wandeling is er ook een fotozoektocht met rebus. Om 18 uur is er prijsuitreiking, met tien waardevolle prijzen.

Inschrijven voor de wandeltocht kan tot donderdag 27 juni via [email protected] of 051 77 91 05. Er moet enkel vooraf ingeschreven worden voor de sneukeltocht. Wie nadien aanpikt voor barbecueworst of croque monsieur, hoeft zich niet in te schrijven. Volwassen leden van de Gezinsbond betalen 10 euro tijdens de voorverkoop en 13 euro op de dag zelf, kinderen tussen 3 en 12 jaar betalen 6 euro. Niet-leden betalen 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen.

The post Gezinsbond Passendale organiseert sneukeltocht: lekkers voor groot en klein is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

Onze F1-watcher is in Oostenrijk getuige van spanningen bij Red Bull: “Vader Verstappen weigerde om Horner een hand te geven”

Wat gebeurt er achter de schermen van de paddock in Spielberg? Lees het in het dagboek van onze F1-watcher. Over Corinna Schumacher die haar zoon bij de juiste mensen komt promoten, een voorvleugel als wild gerucht, remmen die mogelijks niet remmen en ruzie die weer oplaait bij Red Bull. “Ik heb het helemaal gehad met Christian Horner.”

Lees meer »

Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde”

Dat het kort verzuim zo hoog is in Langemark-Poelkapelle, komt onder meer door woonzorgcentrum De Boomgaard. Dat antwoordde burgemeester Dominique Cool (N-VA) nadat Brecht Bogaert (CD&V) op de gemeenteraad wees op de stijgende cijfers van de afgelopen drie jaar.
The post Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“België, dat is een land op retour”: Nederlandse pers maakt ‘horrorkabinet Oranje’ af, maar ziet derby in achtste finale nog wel zitten

Ondanks de pijnlijke en in de Nederlandse media fel bekritiseerde 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk zit het EK voetbal voor Oranje er nog niet op. Als een van de ‘beste nummers drie’ mag Nederland naar de achtste finales. Daarin wacht een duel met Engeland of een duel met de winnaar van de groep met België. Een Derby der Lage Landen ligt

Lees meer »

Jurgen Van den Broeck over ‘Circus Tour’ dat op Evenepoel wacht: “Zelfs als je gaat plassen, wordt dat gefilmd”

Remco Evenepoel (24) maakt komend weekend zijn debuut in de Ronde van Frankrijk, maar misschien moet hij eerst nog eens dit interview lezen. “Want je kan maar beter voorbereid zijn op de zottigheid die eraan komt”, zegt Jurgen Van den Broeck (41). Een les in ‘omgaan met de Tour’ met de oud-ronderenner: “In al die jaren heb ik één keer

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Netanyahu belooft onderzoek naar vrijlating Palestijnse ziekenhuisdirecteur

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Problemen op Brusselse metrolijnen 1 en 5 na nachtelijke werken

Het metroverkeer op de lijnen 1 en 5 in Brussel tussen Centraal Station en Kunst-Wet is sinds dinsdagochtend vroeg ontregeld, waardoor het woon-werkverkeer in volle ochtendspits moeizaam verloopt. Na nachtelijke werken zijn er technische problemen opgedoken, zo is vernomen van de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

Lees meer »