Geen veroordeling voor schriftvervalsing voor agenten in moordonderzoek Caroline Vyncke

De Kortrijkse strafrechter heeft geoordeeld dat de redelijke termijn verstreken is in de zaak van twee agenten die terechtstonden voor schriftvervalsing tijdens het onderzoek naar de moord op Caroline Vyncke (42). Ze werden ervan beschuldigd de zwakbegaafde man te hebben ondervraagd zonder advocaat en hem in de richting van een bekentenis te hebben gedwongen.

 

Meer krantenkoppen in België

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners reageren geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend

De heraanleg van het historische centrum van Kortrijk werd zondag 23 juni feestelijk geopend met hapjes en drankjes van brasserie St. Medard en Wijnboutique Ernest. Livemuziek werd verzorgd door The Almost Swinging Jazz Band. Het museum 1302 was open voor bezoek deze namiddag.
The post Historisch Hart van Kortrijk feestelijk geopend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo innig ging het eraan toe bij laatste draaidag Jacky Lafon bij ‘Familie’: “Verdrietig dat het weer gedaan is”

Waar ‘Familie’-fans al jaren voor staan te trappelen, gebeurt vanavond dan eindelijk. De langverwachte comeback van Jacky Lafon (77) wordt waarheid. Na bijna 10 jaar varen, meert het cruiseschip waar Rita Van den Bossche op werkt aan en ziet ze haar geliefde familie terug. Voor heel eventjes dan toch. Samen met Bart (Chris Van Tongelen) treedt ze aan. Reporter Jarne

Lees meer »

Rustige zomerse start voor buitenzwembad De Krekel in Izegem: “Water heeft dé ideale temperatuur”

Enkele honderden mensen zochten woensdagnamiddag bij temperaturen tot 30 graden de verkoeling op in het buitenzwembad De Krekel in Izegem. “De laatste week van juni is het vooral druk door scholen en groepen die na hun examens langskomen voor een ontspannende activiteit. Op deze schoolvrije namiddag valt het mee en is het gezellig vertoeven bij ons.” En dat bevestigen de

Lees meer »

Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents is ambitieus”

Bram Bogaerts gaat zijn achtste BNXT-seizoen in, na vier jaar Kangoeroes en drie jaar bij Liège Basket. Vanaf eind juli krijgt hij een vaste stek in de regio, waarin hij hoopt met Kortrijk Spurs een aardig basketseizoen te spelen. Ervaring en multi-inzetbaarheid, die kwaliteiten typeren hem.
The post Kortrijk Spurs heeft met Bram Bogaerts nieuwe aanwinst: “House of Talents

Lees meer »

Nieuwe wandel- en fietsroutes doorheen Koksijde en Veurne brengen eerbetoon aan kunstenaar Paul Delvaux

Het Paul Delvauxmuseum was de uitgelezen locatie om de gloednieuwe wandel- en fietsroutes voor te stellen rond het leven en werk van de wereldberoemde kunstschilder Paul Delvaux, die dertig jaar geleden overleed in Veurne. De twee wandelroutes, de twee fietsroutes en een nieuwe podwalk worden gepresenteerd in een praktische box.
The post Nieuwe wandel- en fietsroutes doorheen Koksijde en

Lees meer »