Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.

De Proxy Delhaize in de Kapelstraat in Bredene moet volgens de winkeluitbater vaak afrekenen met winkeldieven. Jaarlijks zou het zelfs om honderden feiten gaan. Tom D. werd in 2020 door een winkeldief met een flesje bier op het hoofd geslagen. De dader werd veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur.

De beklaagde betrapte op 10 september 2023 een klant die flessen Ricard in zijn rugzak wegmoffelde. Toen de winkeldief de benen wou nemen, probeerde D. hem tegen te houden. Tijdens die schermutseling gaf hij een vuistslag op het rechteroog van het slachtoffer. De winkeluitbater betwistte niet dat hij over de schreef ging.

Voor twee gelijkaardige incidenten vroeg de verdediging wel de vrijspraak. In juli 2023 onderschepte D. op straat een man die eten en een fles wijn in zijn jas had verstopt. Volgens de dief zou de uitbater hem even later een vuistslag toegebracht hebben, maar dat kon volgens de rechter niet bewezen worden.

In augustus 2022 kreeg de uitbater het dan weer aan de stok met een klant die overlast veroorzaakte. De man stak flessen drank in de diepvries en liet het toilet erg vuil achter. Ook tegenover de politie bleef hij enorm agressief en onbeleefd uit de hoek komen. Naar eigen zeggen had de winkeluitbater hem een klap in het gezicht gegeven, maar D. hield met succes vol dat hij de lastige klant gewoon wilde afzonderen.

De rechter hield rekening met het blanco strafblad van de beklaagde en sprak opschorting van straf uit. Als D. de komende drie jaar nieuwe feiten zou plegen, kan hij ook voor de geweldpleging op de winkeldief alsnog gestraft worden.

The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaans Hooggerechtshof verklaart Trump (gedeeltelijk) “absoluut immuun” voor vervolging

Donald Trump is “absoluut onschendbaar” voor officiële handelingen die hij stelde als president, zegt het Supreme Court – al is hij dat niet voor privéhandelingen. Dit ophefmakende arrest is een enorme overwinning voor Trump, want daardoor is het haast onmogelijk dat het belangrijkste proces tegen hem – waarin hij twintig jaar cel riskeert – nog voor de verkiezingen van start

Lees meer »

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

Maar liefst vijf oude bekenden in seizoensfinale ‘Familie’: “Als ik één ding besef, is dat ik hier nooit had mogen stoppen”

In de finaleweek van ‘Familie’ vervullen maar liefst vijf (!) oude bekenden ‘de grootste droom van de bomma’. Onder andere (zatte) Rita, Bart en Guido maken hun rentree in de soap voor een reünie van de familie Van de Bossche. Onze reporter volgde de emotionele draaidagen vanop de eerste rij. “We kwamen maar niet overeen over de verhaallijn”, aldus Jacky

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »