Fusie Antwerpse ziekenhuizen blijft aanslepen door uitblijven loonakkoord

12:09 De artsen van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen zien de financiële regeling van het fusieziekenhuis ZAS niet zitten. De samensmelting van het ZNA en GZA dreigt daardoor niet te lukken voor de deadline v… 

Meer krantenkoppen in België

CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden”

Zondag stelde CD&V Poperinge haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Burgemeester Christof Dejaegher (50) trekt zoals verwacht de CD&V-lijst in de Hoppestad. Schepen Ben Desmyter (41, Krombeke) wordt lijstduwer.
The post CD&V Poperinge stelt lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voor: “We hopen uiteraard weer de grootste partij te worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

Dit is “Manta Ray”: opvallende nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone gespot op Google Maps

Een futuristisch uitziend prototype van een bijzondere en grote nieuwe Amerikaanse onderwaterdrone is door enkele opmerkzame mensen gespot op Google Maps, aangemeerd bij een kade van de marinebasis Port Hueneme in Californië. De satellietbeelden van de onderwaterdrone met de klinkende naam “Manta Ray” gaan viraal op sociale media. Maar wat is dit ding? En belangrijker: wat kan het?

Lees meer »

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest

Wie graag gaat skateboarden en in eigen streek wil zien waar er ergens een skatepark is kan voortaan gebruik maken van de handige skatekaart van de regio Midwest. Ze bundelen een zeventiental skateparken en -elementen.
The post Digitale kaart bundelt voortaan alle skateparken in de regio Midwest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

DNA-onderzoek onthult oorsprong van Merovingers in Koksijde: “Hebben Noordzee-Germaanse en een Noord-Gallische afkomst”

Wetenschappers van de KU Leuven hebben ontdekt dat de Merovingers, die rond de 7e eeuw in Koksijde leefden, uit 2 verschillende gebieden in Europa kwamen. In 2016 werden meer dan 50 skeletten gevonden bij graafwerken, vlak bij het Abdijmuseum in Koksijde. Aan de hand van DNA-onderzoek konden de onderzoekers nu achterhalen dat een deel van die Merovingers uit Noord-Frankrijk kwam,

Lees meer »

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »