Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis benadrukken hoe het verblijf hen geholpen heeft om te herintegreren. 

Meer krantenkoppen in België

Koning Albert en koningin Paola vieren 65ste huwelijksverjaardag: “Ze zijn meer grootouders dan dat ze ooit ouders waren”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren komende dinsdag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ze hebben hun echtelijke problemen gekend, met overmatige aandacht voor andere partners en te weinig voor hun kinderen Filip, Astrid en Laurent. Dat kunnen ze niet meer goedmaken, beseffen ze. Maar bij hun twaalf klein- en drie achterkleinkinderen hebben ‘Apapa’ en ‘Amama’ hun tweede kans gegrepen. Wat

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Familienaam wijzigen in Elsene gratis vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli is het in Elsene mogelijk om je familienaam gratis te veranderen aan een gemeenteloket. Dat kondigt burgemeester Christos Doulkeridis aan op de sociale media. Voorwaarden zijn wel dat je kan kiezen tussen ofwel één van de achternamen van je ouders, ofwel dat je die allebei draagt.

Lees meer »

Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen

De kerkfabriek van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge heeft eindelijk een architect aangesteld om de vochtproblemen in de historische graven definitief op te lossen. Dat bleek tijdens de Brugse gemeenteraad maandagavond.
The post Kerkfabriek van Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge stelt eindelijk architect aan om vochtproblemen in historische graven op te lossen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam

Tijdens een infomoment op woensdag 26 juni, heeft ’t Saam haar ambitieuze plannen voor een nieuwe schoolcampus gepresenteerd. Een 80-tal geïnteresseerden waren aanwezig op het infomoment. Deze nieuwe campus zal de krachten van de huidige locaties bundelen om een innovatieve en toekomstgerichte leeromgeving te creëren.
The post Architect en school geven info over plannen van ‘t Saam appeared first

Lees meer »