Eindelijk mag de ‘gekooide vlinder’ haar vleugels openslaan: hoe Japanse keizerin Masako nu écht herleeft

De Japanse keizer is op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk. En opmerkelijk: voor het eerst in vijf jaar mag ook zijn keizerin, Masako, mee. Het verhaal van een onafhankelijke vrouw die werd opgesloten in de gouden kooi van het paleis en nu toch haar droom in vervulling ziet gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Oude boerderij in Merchtem gaat in vlammen op

In de Peisegemstraat in Merchtem is gisteravond een oude boerderij uitgebrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het dak. Bij de brand kwam erg veel rook vrij. Mensen in de buurt kregen dan ook de raad om ramen en deuren dicht te houden.

Lees meer »

Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij”

Nu het schooljaar op zijn einde loopt en de kinderen en de juffen in Oostrozebeke uitkijken naar een lange warme zomervakantie, moet het toch gezegd dat schoolhoofd Ilse Vervaeck van Mandelbloesem een vrij lastig schooljaar achter de rug heeft.
The post Babyboom in basisschool Mandelbloesem in Oostrozebeke: “Zes leerkrachten hebben er een baby bij” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW

Terwijl de Rode Duivels hun wedstrijd tegen Oekraïne afwerkten, kwam de gemeenteraad woensdag bijeen. Financieel directeur Joost Sampers gaf een overzicht van de jaarrekeningen van de gemeente en het OCMW.
The post “We zijn financieel kerngezond”: burgemeester Stephan Mourisse (LVP) lovend over jaarrekeningen van gemeente en OCMW appeared first on KW.be.

Lees meer »

Megan van ‘Temptation Island’ is opnieuw verliefd: “Ik dacht aanvankelijk dat hij de zoveelste playboy was”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »