Eén dode en veertien gewonden bij brand in woontoren in Luik, twee bewoners moesten nacht in gebouw doorbrengen

De brand die maandagnamiddag uitbrak in de Kennedytoren, een 85 meter hoog appartementsgebouw in het centrum van Luik, is onder controle. Dat heeft de Luikse politie maandagnacht gemeld. Volgens een voorlopige balans viel bij de brand één dodelijk slachtoffer, en werden 14 gewonden opgenomen in het ziekenhuis.

 

Meer krantenkoppen in België

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Vooruit masseren, miljarden zoeken en het communautaire: deze obstakels moet Bart De Wever (N-VA) nog opruimen voor hij premier kan worden

Met een opvallend milde informateursnota in de hand vroeg én kreeg Bart De Wever van koning Filip zijn promotie tot ‘preformateur’. In het rapport bewandelt De Wever een moeilijk evenwicht om zijn vijf gedoodverfde coalitiepartners aan boord te houden. Als zijn eerste opdracht was om gemeenschappelijke grond onder de voeten te vinden, dan wacht hem nu de moeilijke taak om

Lees meer »

Man loopt brandwonde op bij bluspoging van uitslaande brand in veranda

In de Aartrijkestraat in Torhout brak donderdag even voor 12 uur een uitslaande brand uit in een veranda, aanpalend aan een woonhuis. Een man probeerde het vuur zelf nog te blussen, maar liep daarbij een brandwonde en een rookvergiftiging op. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer bluste daarna het vuur.
The post Man loopt brandwonde op bij

Lees meer »

Realityster Paris Hilton getuigt in Amerikaanse Congres over ervaringen in jeugdzorg: “Ik leerde niets, behalve trauma”

Voor het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft realityster Paris Hilton gepleit voor een beter beleid voor kinderen in de pleeg- en jeugdzorg. Ze getuigde er over haar eigen traumatische ervaringen in zogenoemde ’therapeutische kostscholen’. "Dit is een miljardenindustrie die enkel uit is op winst", zei ze. "Ik leerde er niets, behalve trauma."

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julian Assange bekent schuld voor Amerikaanse rechtbank

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft in een rechtbankzitting op het Amerikaanse eiland Saipan zoals verwacht schuldig gepleit aan een schending van de Amerikaanse spionagewetgeving. Assange en het Amerikaanse gerecht sloten daarover eerder een deal: in ruil voor zijn schuldbekentenis mocht hij maandag al de gevangenis in Londen verlaten.

Lees meer »