E34 volledig versperd na ongeval met vier vrachtwagens: “De schoonmaak kan nog lang duren”

Op de E34 in Sint-Gillis-Waas zijn vier vrachtwagens met elkaar in aanrijding gekomen. De ravage is bijzonder groot en de snelweg in de richting van Zelzate is volledig versperd. Het is nog niet zeker wanneer de weg volledig vrij zal zijn vanwege het ladingverlies van een van de vrachtwagens. 

Meer krantenkoppen in België

3e editie van triënnale Kortrijk start zaterdag: thema ‘After Paradise’ geeft hoopvol beeld van problemen na het paradijs

In Kortrijk start zaterdag de 3e editie van de triënnale. Dat is de driejaarlijkse openluchttentoonstelling. Het parcours is 5 kilometer lang en loopt langs 14 verschillende locaties, waar werken van internationale kunstenaars staan. Het thema van deze editie is ‘After Paradise’. Dat is de periode na het paradijs, waarin er veel problemen zijn. Maar de triënnale wil toch een positief

Lees meer »

Beperkingen voor Ozempic worden verlengd tot februari 2025

Artsen en apothekers moeten minstens tot februari volgend jaar het geneesmiddel Ozempic voorbehouden voor patiënten met diabetes type 2 of met een te hoog BMI. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) beslist. De beperkte beschikbaarheid van het medicijn zal nog zeker tot die periode aanhouden.

Lees meer »

NAVO-landen bevestigen unanieme steun voor Mark Rutte als nieuwe topman

Alle 32 NAVO-landen hebben bevestigd dat ze de ontslagnemende Nederlandse premier Mark Rutte willen als nieuwe hoogste baas van het bondgenootschap. Hun ambassadeurs spraken dinsdag in een informeel samenzijn op het hoofdkwartier in Brussel hun steun uit. Woensdag maken ze de benoeming definitief, zegt de Kroatische ambassadeur die als voorzitter optrad.

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Vader en zoon fietsen naar de Eiffeltoren ten voordele van TeGek?! “Vorig jaar tekenden zo’n 120 mensen in op onze ontbijtactie”

Tour de Baguette is de naam van het project dat Piet Santy (net 40 geworden) en zoon Fenne (11) uit Rollegem hebben uitgetekend. Ze koppelen het aan een goed doel, door Fenne gekozen. Als beloning wacht hen een warm gevoel, de Olympische Spelen en… gaan ze op zoek naar het lekkerste stokbrood van Frankrijk.
The post Vader en zoon

Lees meer »

Luc Appermont viert 1000ste ‘De zoete inval’ op radio én tv: “Toen de baas me belde dacht ik: ik ben ontslagen”

Een feestelijke aflevering opgenomen in ‘hometown’ Bilzen, met verrassende gasten en Limburgse vlaai: zo viert Luc Appermont (75) vandaag de 1.000ste aflevering van ‘De zoete inval’. De presentator bedacht het Radio 2-programma 34 jaar geleden uit pure onvrede zelf, maar vreesde dat het geen lang leven was beschoren. Maar het spel overleefde de tand des tijds en zorgde voor een

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »