Drie kinderverzorgsters schuldig aan onopzettelijke doding baby

De rechtbank van eerste aanleg in Mechelen heeft dinsdag drie verzorgsters van een kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands veroordeeld voor hun rol in het overlijden van de drie maanden oude baby Jul in 2019. Een vierde kinderverzorger werd vrijgesproken.

 

Meer krantenkoppen in België

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Opvoeder gewond nadat proclamatie uit de hand loopt

Een leerling van een middelbare school in het West-Vlaamse Gistel heeft tijdens de proclamatie van de laatstejaars een glas naar zijn opvoeder gegooid. Die liep daarbij een diepe snee in de nek op en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. De politie kwam de gemoederen bedaren en stelde een proces-verbaal op tegen de minderjarige leerling. Maar de directrice van de

Lees meer »

Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne met de slogan ‘Dynamisch is troef’

In Lo-Reninge maakte Team Dynamisch op een originele manier de lijst bekend voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De inwoners kregen een enveloppe met een spel speelkaarten in de brievenbus, samen met een kaart met foto van de tien kandidaten van Team Dynamisch. Een originele hint naar hun verkiezingsslogan ‘Dynamisch is troef’.
The post Team Dynamisch Lo-Reninge lanceert verkiezingscampagne

Lees meer »

Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland

Zoals zaterdag, heeft de Portugees Antonio Félix Da Costa (Tag Heuer Porsche) zondag de tweede ePrix in Portland gewonnen. Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) wist de elfde plaats te bemachtigen op de veertiende van de zestien manches van het Formule E-kampioenschap.
The post Stoffel Vandoorne eindigt elfde in ePrix in Portland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen”

De zomervakantie staat in de startblokken. Brugge ontvangt een vijfde van haar jaarlijks aantal bezoekers in juli en augustus. Visit Bruges wil vooral met de Triënnale toeristen lokken. Terecht? Volgens hotelier Dimitri Thirion boeken weinig toeristen hiervoor een kamer.
The post Brugse hoteliers over start zomervakantie: “Steeds meer lastminuteboekingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Platini over ‘zijn’ EK in 1984 tegen België en de komende derby: “De Belgische omschakeling kan ons doen wankelen”

Frankrijk – België als derby op een kampioenschap roept mooie nostalgie op bij Michel Platini. Onderweg naar de EK-titel in 1984 leidde Platini als aanvoerder Les Bleus voorbij België met een hattrick naar een 5-0-zege. Zo groot zal het verschil nu niet zijn: “Frankrijk staat nog een trapje hoger, maar het zal er van afhangen hoe de sterren staan.”

Lees meer »

Werken in Doomkerke maanden later klaar dan verwacht: meest recente prognose wordt eind maart 2025, mits normale zomer en najaar

“De hele Brandstraat in Doomkerke tegen het einde van dit jaar afgewerkt krijgen, zou een huzarenstukje zijn”, liet projectmanager voor de wegenwerken Davy Poelaert in een vorig gesprek vallen. Maar het voorbije kwakkelweer heeft anders beslist. Mits een normale – zeg maar droge – zomer en najaar zijn de ingrijpende riolerings- en wegenwerken in Doomkerke pas tegen het einde van

Lees meer »

Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

De Brugse strafrechter heeft een jonge Tunesiër bij verstek veroordeeld tot 21 maanden effectieve gevangenisstraf voor opzettelijke slagen en verwondingen en illegaal verblijf. Hamdi W. en zijn kompaan gingen een andere man zonder papieren met een ijzeren staaf te lijf. Het openbaar ministerie had twee jaar cel gevorderd.
The post Tot 21 maanden cel voor geweldpleging met ijzeren staaf

Lees meer »