Dreigt regering Netanyahu te vallen? Hooggerechtshof beveelt dat ultra-orthodoxe joden dienstplicht moeten opnemen

Het Hooggerechtshof in Israël oordeelt dat ultra-orthodoxe mannen ook moeten worden opgeroepen voor het leger. Sinds het ontstaan van Israël zijn de zeer religieuze joden vrijgesteld van hun dienstplicht, maar dat is niet eerlijk volgens het Hooggerechtshof. 2 ultra-orthodoxe politieke partijen zouden uit de regering kunnen stappen als premier Netanyahu luistert naar het bevel van de rechtbank. 

Meer krantenkoppen in België

Aantal gevallen van stalking blijft jaar na jaar stijgen

Het aantal criminele feiten is in 2023 nagenoeg stabiel gebleven in vergelijking met het jaar voordien. Wel zijn er enkele opmerkelijke verschuivingen. Zo nam het aantal woninginbraken en gevallen van internetfraude af. Daartegenover staat dat er meer feiten waren van zakkenrollerij en grijpdiefstallen. Ook het aantal gevallen van stalking bleef toenemen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de federale politie.

Lees meer »

Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen

De selecties in tafeltennis en boogschieten voor de Paralympische Spelen in Parijs werden donderdag door het Belgian Paralympic Committee bekendgemaakt. “Onze toppers Laurens Devos (Malle), Florian Van Acker (Langemark) en Ben Despineux (Eupen) zijn erbij”, laat G-sport Vlaanderen weten.
The post Tafeltennisser Florian Van Acker mag officieel naar zijn derde opeenvolgende Paralympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken”

In Veurne werden afgelopen nacht drie auto’s in één nacht gestolen. Deze criminaliteit is erg uitzonderlijk in de regio. Het gaat telkens om een voertuig van een Frans merk: een Citroën, een Peugeot en een DS. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een professionele dievenbende, die al na enkele minuten vertrokken met de auto’s. “We hoorden dat ze al na

Lees meer »

Ex-burgemeester Piet De Groote in zee met onafhankelijke partij ‘Puur KH’ voor verkiezingen: “Vooral luisteren naar inwoners”

De partij van voormalig burgemeester van Knokke-Heist Piet De Groote gaat voor de gemeenteraadsverkiezingen in zee met de lokale, onafhankelijke partij ‘Puur KH’. De Groote richtte na zijn ontslag als burgemeester met ‘Ja!’ een eigen stadslijst op en bundelt nu de krachten met ‘Puur KH’.
The post Ex-burgemeester Piet De Groote in zee met onafhankelijke partij ‘Puur KH’ voor

Lees meer »

Federale regering wordt geen minikabinet, maar volwaardige regering

Er komt een regering met volheid van bevoegdheden en dus geen minikabinet. Dat staat in de informateursnota van Bart De Wever. Nu hij verveld is tot preformateur gaan N-VA, CD&V, Vooruit, MR en Les Engagés elkaar al in groep in de ogen kijken. Of nadien de onderhandelingen echt al beginnen, zal op 10 juli moeten blijken.

Lees meer »

Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Zaterdag 22 juni opende Cristina-Adriana Istrate (45) samen met haar vriend Tommy bistro La Tyna. “Ik hoop dat mijn klanten zich hier thuis voelen, want het sociale contact is heel belangrijk, zeker voor wie al ietsje ouder is”, vertelt Cristina, die door haar vrienden Tyna wordt genoemd.
The post Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »