DNA-onderzoek onthult oorsprong van Merovingers in Koksijde: “Hebben Noordzee-Germaanse en een Noord-Gallische afkomst”

Wetenschappers van de KU Leuven hebben ontdekt dat de Merovingers, die rond de 7e eeuw in Koksijde leefden, uit 2 verschillende gebieden in Europa kwamen. In 2016 werden meer dan 50 skeletten gevonden bij graafwerken, vlak bij het Abdijmuseum in Koksijde. Aan de hand van DNA-onderzoek konden de onderzoekers nu achterhalen dat een deel van die Merovingers uit Noord-Frankrijk kwam, en een andere deel uit Nederland of Engeland. 

Meer krantenkoppen in België

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Nieuwe Anna zoektocht voor jonge speurneuzen in Brugse winkelstraten

Deze zomer organiseren Stad Brugge en Uitgeverij Clavis voor de vijfde keer een leuke zoektocht voor gezinnen met jonge kinderen. Het kinderboekenfiguurtje Anna uit de verhalen van Kathleen Amant is jarig en de zoektocht staat volledig in dat thema. In tien etalages kunnen speurders de voorwerpen terugvinden die ze nodig heeft voor haar verjaardagsfeest.
The post Nieuwe Anna zoektocht

Lees meer »

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Yves Lampaert moet Remco Evenepoel aan Toursucces helpen

Soudal-Quick-Step heeft zijn selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Remco Evenepoel, die voor het eerst aan de start staat, is uiteraard het speerpunt bij de ploeg van Patrick Lefevere. Hij krijgt in Frankrijk het gezelschap van onder meer Yves Lampaert. Voor de Farmer’s son from Belgium wordt het zijn vijfde deelname aan de Tour.
The post Yves Lampaert

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024

Met het uitreiken van de Torhout Awards 2024 heeft het stadsbestuur hulde gebracht aan de koptrekkers van de lokale economie. Dat gebeurde in aanwezigheid van zo’n 220 ondernemende mensen.
The post Hulde aan de lokale economie met Torhout Awards 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »