Directeur van Belgisch muziekfestival per direct ontslagen na getuigenissen van zeven vrouwen

Het muziekfestival Ars Musica verbreekt met onmiddellijke ingang de samenwerking met zijn directeur Bruno Letort. In een rapport hebben zeven vrouwen tegen hem getuigd over grensoverschrijdend gedrag.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar kan ik tekenen voor mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Speelpleinwerking in Sint-Huibrechts-Lille geannuleerd door gebrek aan monitoren: “Geen kant-en-klare oplossing mogelijk”

In Sint-Huibrechts-Lille in Pelt zal er deze zomer geen speelpleinwerking zijn, omdat er te weinig monitoren zijn. Normaal kunnen de kinderen er op 3 vaste namiddagen komen spelen tijdens de zomervakantie. Daar zijn 12 monitoren voor nodig, maar de leiding vond er maar 8. De gemeente laat weten dat de kinderen terechtkunnen bij de andere speelpleinwerkingen in Pelt.

Lees meer »

Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen? Dat had je zelf moeten doen”

“Ik ben vrachtwagenchauffeur, denk alstublieft aan mijn inkomen.” De smeekbede van 61-jarige man viel bij de Kortrijkse politierechter in dovemansoren nadat hij met 2,46 promille achter het stuur was gekropen. “Wie denkt dan aan de veiligheid van de anderen?”, vroeg de politierechter zich af.
The post Alcoholslot voor trucker na nachtje met bijna 2,5 promille: “Denken aan je inkomen?

Lees meer »

Oog in oog met de maritieme geschiedenis van De Haan op de expo ‘Een strand vol geschiedenis’: “Boeiende reis door de tijd”

Van 1 juli tot 30 augustus duiken bezoekers in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente De Haan tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’ in het Wielingencentrum. Blikvangers zijn een zeventiende-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan.
The post Oog in oog met de maritieme

Lees meer »