Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken”

In Veurne werden afgelopen nacht drie auto’s in één nacht gestolen. Deze criminaliteit is erg uitzonderlijk in de regio. Het gaat telkens om een voertuig van een Frans merk: een Citroën, een Peugeot en een DS. Meer dan waarschijnlijk gaat het om een professionele dievenbende, die al na enkele minuten vertrokken met de auto’s. “We hoorden dat ze al na tien minuten de Franse grens over waren”, zegt een van de slachtoffers.

Wat er precies gebeurde is de politie nog aan het onderzoeken. In ieder geval werden drie Franse auto’s op korte tijd gestolen. Het vermoeden is dat het om een professionele dievenbende gaat die op voorhand hun targets heeft uitgezocht. Vermoedelijk kwam de bende in een wagen rond 5 uur binnen gereden en werd telkens een dief op een verschillende locatie afgezet. Ze schuwden daarbij de risico’s niet want twee wagens werden gestolen pal in het centrum van Veurne: een DS 7 in de Noordstraat en een Peugeot 5008 in de vlakbij gelegen Hanssenslaan. De derde wagen, een Citroën, werd gestolen in de wat verder gelegen Polderweg. Hoe de dieven te werk gingen, is niet duidelijk. Maar het is geen toeval dat de drie wagens Franse merken zijn. Mogelijk maakten ze daarbij gebruik van een hacksysteem om de auto’s, waarbij er zeker twee zijn uitgerust met een ‘keyless entry’-systeem te stelen. Daarbij onderscheppen ze het signaal van de sleutel van de auto met een toestel om zo de wagen te kunnen starten. Zeker is dat niet.

Onderzoek loopt

Een van de gestolen auto’s is een DS 7 van ongeveer 50.000 euro. Die werd gestolen bij N.K. in de Noordstraat. “Onze auto staat gewoon tussen andere auto’s geparkeerd langs straat”, zegt N.K. “Toen we wakker werden om 7 uur was de auto verdwenen. Op straat lag nog opengebroken rubber van de ramen. We vermoeden dat ze het raam hebben geforceerd om binnen te raken en zo de auto stalen. Volgens onze garagist lijkt het onmogelijk dat ze het signaal van onze sleutel hebben gekopieerd. We deden aangifte bij de politie en al snel liepen nog twee aangiftes binnen. Onze gestolen auto werd gezien op een camera in Veurne om 5.37 uur en kort daarna aan de Franse grens. In dus nog geen tien minuten tijd waren ze er de grens mee over. Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken, nu moeten we nog snel een oplossing zoeken.”

Het onderzoek naar de drievoudige autodiefstal loopt. (JH)

The post Dievenbende steelt drie wagens in één nacht in Veurne: “Binnen twee dagen zouden we met onze auto op reis vertrekken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Klimteam Brandweer Westhoek oefent op kerktoren

De inwoners van Lo zullen zondag misschien vreemd hebben opgekeken toen ze plots beweging zagen bovenaan de kerktoren van de Sint-Pieterskerk. Het was echter geen waaghalzerij zoals onlangs in Antwerpen, maar een geplande oefening van het RED-team of klimteam van Brandweer Westhoek
The post Klimteam Brandweer Westhoek oefent op kerktoren appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant”

Klimaatactivist Wouter Mouton (46) heeft ook in beroep opschorting van straf gekregen voor het beschadigen van een schilderij van Jan Van Eyck in het Groeningemuseum. Tijdens een spraakmakende actie kleefde de Bruggeling zich vast aan het wereldberoemde werk.
The post Klimaatklever Wouter Mouton krijgt opschorting van straf: “Een tubeke superglue is minder pijnlijk en minder genant” appeared first on

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »

Kijkers denken het mysterie van de seizoensfinale van ‘Thuis’ nu al te hebben ontrafeld: “De makers gaven een duidelijke hint”

Het is nog wachten tot de start van het nieuwe seizoen van ‘Thuis’ op 2 september om te weten te komen hoe de schietpartij in de seizoensfinale precies in elkaar stak, maar op fansites wordt daar nu al druk over gespeculeerd. Eén schijnbaar onopvallend detail leidde daar tot een hele reeks aan puzzelstukjes, die vlot in elkaar leken te vallen.

Lees meer »

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »