Dertiger voor vierde keer voor rechter voor partnergeweld: “Besef dat ik geholpen moet worden, zie mijn vriendin graag”

“Hij heeft ook goede kanten, maar moet geholpen worden.” Ondanks drie eerdere veroordelingen voor partnergeweld en het feit dat ze begin dit jaar ook in de brokken deelde, stelde de vriendin van Kevin B. (34) uit Oostrozebeke zich op de rechtbank in Kortrijk geen burgerlijke partij. De openbare aanklager was minder vergevingsgezind…

Zowel in 2020, 2022 als 2023 liep B. al veroordelingen op voor herhaald partnergeweld. Bij de derde veroordeling bleek het geduld van de rechter al op want B. kwam er niet langer met een voorwaardelijke, maar met een effectieve celstraf (van 14 maanden) vanaf.

Amper een maand na zijn vrijlating was het echter opnieuw prijs. In de nacht van 17 op 18 januari 2024 greep B. zijn vriendin bij de haren en gaf haar een vuistslag in het gezicht. Toen dat scenario zich op 13 februari opnieuw herhaalde – “je kan haar ribben horen kraken” – vloog B. opnieuw de cel in.

Geen schadevergoeding

Zijn vriendin zakte naar de rechtbank af maar vroeg geen schadevergoeding. “Dat lost toch niets op”, vond ze. “Hij moet geholpen worden.” Dat vindt ook zijn advocate.

Maar de openbare aanklager was een andere mening toegedaan en vorderde een nieuwe, effectieve celstraf van 24 maanden. “Een langere celstraf is niet de oplossing”, vond de advocate.

“Hij kampt met een ernstige persoonlijkheidsstoornis, zonder residentiële behandeling is de kans op recidive groot. Volgens een gerechtspsychiater is hij bezitterig en jaloers, bang om verlaten te worden en heeft hij weinig impulscontrole. Zijn huidige vriendin is de vrouw van zijn leven, geen domme gans die eerst slaag krijgt en nadien toch terugkeert. Hij is akkoord geen drugs meer te gebruiken en geen alcohol meer te drinken.”

“Het is vreselijk wat ik mijn vriendin heb aangedaan”, vond Kevin B. ook zelf. “Ik weet dat ze me graag ziet en besef nu ook dat ik residentieel opgenomen moet worden.”

Tegen 9 september moet blijken waar dat zou kunnen. Ondertussen blijft B. gewoon verder in de cel. Zijn twee vorige, voorwaardelijke veroordelingen zullen wellicht binnenkort effectief worden en dat zal hij ook in de gevangenis moeten uitzweten. (LSi)

The post Dertiger voor vierde keer voor rechter voor partnergeweld: “Besef dat ik geholpen moet worden, zie mijn vriendin graag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nabestaanden boos na stopzetten onderzoek Bende van Nijvel: “Mij maak je niet wijs dat ze na al die jaren niets gevonden hebben”

Verschillende nabestaanden van slachtoffers van de Bende van Nijvel voelen zich in de steek gelaten nu het onderzoek officieel wordt afgesloten. Ze weigeren te geloven dat alles in het werk is gesteld om de daders te vinden. “Er zijn dingen doodgezwegen die het daglicht niet mochten zien”, zegt Ingrid Mulder, die haar zus verloor bij de aanslag op de Delhaize

Lees meer »

Geen zakgeld van papa meer nodig? Buitenechtelijke zoon van prins Albert slaat steenrijke erfgename aan de haak

Nee, de geruchten dat hij een modellencarrière ambieerde, klopten niet, verzekerde Alexandre Grimaldi (20). Al houdt hij zich wel bezig met poseren, kledingmerken promoten en de modeweken in Parijs en Milaan bijwonen. Volgens waarnemers doet de buitenechtelijke zoon van Albert van Monaco (66) er alles aan om in de schijnwerpers te blijven. En daar vond hij nu nog een nieuwe

Lees meer »

Vertragingen bij Duits treinverkeer zorgen voor klachten bij Rode Duivels-fans: “Na vier treinen is een vriendin ons komen ophalen”

Na de kwalificatie voor de achtste finales, woensdagavond tegen Oekraïne, kennen tal van Rode Duivels-fans problemen met hun terugkeer vanuit Stuttgart naar huis. Al sinds het begin van het Europees Kampioenschap klagen voetbalfans over de treinen in Duitsland, een al jaren aanslepend en groeiend probleem. “Over de NMBS ga ik nu minder klagen”, klinkt het.

Lees meer »

KIJK. Fraudeurs stelen adres van garagist Michel om kopers van tweedehandswagens op te lichten

Garagehouder Michel uit Pellenberg, bij Leuven, is slachtoffer geworden van een wel heel speciale vorm van fraude. Fraudeurs gebruiken namelijk zijn adres om tweedehandsauto’s te verkopen. Hij kreeg al tientallen gedupeerden aan de lijn of in zijn garage. Drie van hen dienden al klacht in bij de politie. Michel waarschuwt nu mensen die een tweedehandsauto willen kopen. “Een Audi Q7

Lees meer »

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »

De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’

Het lokaal bestuur De Panne gaat samen met het woonzorgcentrum Sint-Bernardus, het Expertisecentrum Dementie en de Alzheimer Liga in zee om met het nieuwe project ‘Dementievriendelijk De Panne’ inwoners met dementie te ondersteunen.
The post De Panne zet samen met enkele partners de schouder onder nieuw project ‘Dementievriendelijk De Panne’ appeared first on KW.be.

Lees meer »