De Wever heeft informatieronde klaar, maar Vooruit blijft op de rem staan

Informateur Bart De Wever (N-VA) zal zijn bevindingen woensdag aan de koning overmaken. Maar het blijft voor Vooruit nog te vroeg om de stap te zetten. “Na amper één gesprekje van twee uur hebben we te weinig info.”

 

Meer krantenkoppen in België

Lange files op E403 na botsing in beide richtingen in Torhout

Ter hoogte van het afrittencomplex van de E403 in Torhout ontstond woensdagmiddag een verkeersinfarct. Een personenwagen botste er eerst op een vrachtwagen, met zware schade tot gevolg. Tegelijkertijd botsten in de andere richting twee auto’s op elkaar die getuige waren van het eerste ongeval. Het leidde tot kilometerslange files.
The post Lange files op E403 na botsing in beide

Lees meer »

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Een wieltjeszuiger van AI

19:18 In het zog van Nvidia verkent ook de Amerikaanse producent van geheugenchips Micron ongekende hoogten op de beurs. Woensdag moet Micron bewijzen dat het die steile opgang waard is.

Lees meer »

Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Leerlingen Antwerpse school drie uur vast in file op E34: “Maar picknicken op de snelweg was ook onvergetelijke ervaring”

De leerlingen van het tweede en derde leerjaar van basisschool De Dobbelsteen uit Linkeroever hadden hun schoolreis naar zee wel anders voorgesteld. De bus met 57 kinderen strandde dinsdagochtend in een file op de E34 in Sint-Gillis-Waas en zat daar meer dan 3 uur vast. “We zijn gelukkig nog in het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas geraakt”, zegt directrice Jana

Lees meer »