De Brug in Ingelmunster stelt de nieuwe kandidaten Chantal Declercq en Rolf Caers voor

Terug politiek nieuws in Ingelmunster, want Chantal Declercq en Rolf Caers – respectivelijk voorzitster en secretaris van de lokale N-VA-afdeling – zijn twee nieuwe kandidaten op de lijst van De Brug (Onafhankelijken, N-VA, Open VLD).

Twee personen die reeds verschillende jaren actief zijn in meerdere lokale verenigingen en vanop de achtergrond werkten bij De Brug, maar die je zeker al hebt ontmoet op een of andere activiteit in de gemeente. Een goede tandem, want in hun lokale functies werken ze zeer nauw samen, maar beiden stonden ook op de lijsten van de nationale verkiezingen: Chantal stond op de tiende plaats bij de opvolgers voor het Vlaams Parlement en Rolf werd door de partij gevraagd om de tweede plaats te bekleden op de federale lijst in Namen, als pionier voor N-VA in Wallonië. Beide behaalden een goed resultaat, maar willen vooral in Ingelmunster hun carrière verderzetten.

Daarom treden ze nu naar de voorgrond en we treffen hen in het centrum, in één van de groene zones waarop ze zo trots zijn. Symbolisch, met de brug in de achtergrond. Chantal: “Ik ben iemand die zich met zeer veel enthousiasme inzet voor de doelen die mij nauw aan het hart liggen.”

“Een daarvan is armoedebestrijding, zeker bij kinderen. Het is een groeiend probleem, waar dringend de juiste oplossing aan moet gegeven worden en dat is een zeer complex gegeven. Verder zet ik me graag in voor de ouderen en voor inclusie. Iedereen moet deel uit kunnen blijven maken van onze maatschappij. Dat gaat ook de groeiende vereenzaming tegen en geeft kansen aan wie nu aan het begin van zijn of haar zelfstandige leven staat en vreest hiervoor straks niet de middelen te hebben.”

Ook Rolf is erg begaan met het sociale aspect binnen de gemeente en organiseert jaarlijks meerdere oldtimerrondritten met woonzorgcentra, onder andere in Ingelmunster. Verder houdt hij van cultuur en erfgoed. “Geschiedenis is een belangrijk deel van een identiteit. Of het nu gaat om personen, instellingen of een gemeente: wie leert van zijn verleden staat sterk voor de toekomst” zegt Rolf, een rasechte inwijkeling die jaren geleden, en via enkele omzwervingen, vanuit het verre Leopoldsburg in Ingelmunster zijn ideale, nieuwe thuis gevonden heeft.

“Iedereen heeft al eens iets van mij vastgehad want de laatste vijf jaar schrijf ik met veel plezier het lokale huis-aan-huisblad voor N-VA en nu is de tijd rijp om te schrijven aan de toekomst van onze gemeente met frisse ideeën en doordacht beleid binnen het huidige, goed lopende gemeentebestuur”, besluit Rolf. Met een meer dan gezonde dosis overtuiging en energie nemen zij, samen met de kartellijst De Brug, het initiatief om uw wensen te verwezenlijken. (PADI)

The post De Brug in Ingelmunster stelt de nieuwe kandidaten Chantal Declercq en Rolf Caers voor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit”

Dit weekend opent de nieuwe meubelzaak Blanco de deuren aan de Kortrijksesteenweg 279 in Harelbeke. De drijvende kracht achter de exclusieve outdoormeubelen is ontwerper Kurt Velghe, die samen met zijn zoon Axell (29) de zaak runt.
The post Kurt (60) opent zaterdag nieuwe meubelzaak Blanco in Harelbeke: “Mijn zoon Axell voert mijn ontwerpen en creaties uit” appeared first on

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Alweer die vrachtwagens

En weer stonden duizenden mensen in de file door een botsing met vrachtwagens. Je kunt niet al die ongevallen over dezelfde kam scheren. De oorzaken zijn divers. Maar moeten we al dat leed en al die files dan zomaar aanvaarden als een noodzakelijk kwaad?

Lees meer »

Militaire staatsgreep in Bolivia lijkt afgewend: generaal opgepakt na binnenvallen van presidentieel paleis

De militairen die zich woensdag in Bolivia verzameld hadden bij het presidentieel paleis in La Paz en er door president Luis Arce van beschuldigd werden een staatsgreep te willen plegen, zijn weer vertrokken. Dat deden ze nadat president Luis Arce nieuwe militaire leiders had benoemd te midden van wat regionale leiders hebben veroordeeld als een poging tot staatsgreep.

Lees meer »

Ook Zaventemse ondernemer wil voorzitter Open Vld worden: “We moeten eerst wat meer aan onszelf denken en onze welvaart heropbouwen”

Hij is onder andere voor minder Europese inmenging, tegen “hangmattoerisme en gediplomeerde doppers” en vindt dat de maatschappij het koningshuis niet integraal moet onderhouden. Na parlementslid Maurits Vande Reyde en Tineke Van hooland wil ook ondernemer Bruno Vermeeren uit Zaventem een gooi doen naar het voorzitterschap van Open Vld. Alleen zit hij als niet-lid nog met enkele praktische probleempjes: “Ik

Lees meer »

“Spuit die fillers er maar in, ik ben de botoxkoningin”: Gert Verhulst dolt met liedjestekst van ex Karen Damen in ‘Sneeuwwitje’

Zondag gaat sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ in première in Plopsaland De Panne. Ianthe Tavernier speelt de prinses, Michiel De Meyer de prins en Karen Damen en Ruth Beeckmans wisselen de rol van koningin af. “De musical is wel naar deze tijd omgevormd, de eerste versie dateert uit 1998. Dat moest dus wel”, zei Gert Verhulst bij de aankondiging. Karen verklapt nu onder

Lees meer »

Brand woontoren Luik eist 1 dodelijk slachtoffer. Beelden tonen hoe bewoners met helikopter worden geëvacueerd

In de Kennedytoren in Luik is de brand die daar in de kelder uitbrak onder controle, de brandweer doorzoekt momenteel alle appartementen. Een persoon is overleden, twee anderen vechten nog voor hun leven. Op de bovenste verdiepingen zaten bewoners lange tijd vast. Ze moesten worden geëvacueerd met ladderwagens en helikopters. “Het is vreselijk om te zien hoe mensen op het

Lees meer »