Circustalent van morgen toont zich tijdens Soiree Perplx in Budascoop Kortrijk

Op zaterdag 29 juni kan je tijdens de Soiree Perplx in Budascoop Kortrijk de komende generatie circusartiesten van de Rotterdamse circushogeschool Codarts Circus Arts ontdekken.

Codarts is een gerenommeerde school in Nederland die onder andere een ijzersterke opleiding heeft in circuskunsten. Artiesten van over heel de wereld studeren er af in trapeze, objectmanipulatie, acrobatie… Perplx heeft een unieke samenwerking met deze circushogeschool en werkt samen om de studenten eenmalig een podium te bieden in België, specifiek in Kortrijk. Onder de noemer Take-Off#15 komen de laatstejaarsstudenten hun afstudeeract brengen in Kortrijk. Je kan je verwachten aan een boeiende en gevarieerde avond waar zowel solo’s als duo’s gebracht worden, diverse circusdisciplines en/of verschillende soorten sferen gaande van dansant circus tot verbluffende acrobatie. Ideaal voor een eerste kennismaking met het hedendaagse circus, of voor de meerwaardezoeker die graag het talent van morgen wil ontdekken. Deze Soiree is een samenwerking tussen Perplx en Schouwburg Kortrijk.

Circuswerkplaats

Perplx is een circuswerkplaats die zijn thuisbasis heeft in Marke. Perplx ondersteunt jonge, (inter)nationale circusmakers in het maken van hun voorstellingen. De voorstelling in Budascoop vangt aan om 20 uur. Een ticket voor Take-Off#15 kost 16 euro en 7 euro voor min 26-jarigen. Je kan tickets bestellen online of via Ticketservice Kortrijk op 056 239 855. Wie een UiTPAS uit de regio Zuid-West met kansentarief heeft, krijgt 80% korting op de ticketprijs.

The post Circustalent van morgen toont zich tijdens Soiree Perplx in Budascoop Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ex-gevangenen over verblijf in transitiehuis: “Als dier vrijgelaten uit gevangenis, dankzij deze plek weer mens geworden” 

"Ik ben als een dier vrijgelaten uit de gevangenis, maar dankzij het transitiehuis weer een mens geworden." Dat vertelt een ex-gevangene aan VRT NWS. In Leuven opent vandaag een nieuw transitiehuis, het derde in ons land. In totaal zijn er nu 47 plekken beschikbaar. Gedetineerden kunnen er samen het laatste deel van hun straf uitzitten. Enkele ex-deelnemers van zo’n transitiehuis

Lees meer »

DEVILTIME. “Tedesco’s aanpak verraadde dat hij bang was”: Degryse en Mulder hard voor Rode Duivels en geven hen weinig kans tegen Fransen

“We zijn door het oog van de naald gekropen.” De Rode Duivels ontsnapten tegen Oekraïne aan de uitschakeling op het EK voetbal. Marc Degryse en Jan Mulder waren in ‘Deviltime’ dan ook hard voor de Belgen en geven hen niet al te veel kans in de achtste finale tegen Frankrijk. “Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen.”

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

DEME gaat groenewaterstoffabriek bouwen in Egypte

Het Belgische bedrijf DEME, dat vooral bekend is als baggeraar, gaat in Egypte een fabriek voor de productie van groene waterstof bouwen. Het heeft daarover een akkoord gesloten met de Egyptische regering. De fabriek zal worden gebouwd in de haven van Gargoub, aan de Middellandse Zeekust. De energie die nodig is voor de productie van de groene waterstof zal komen

Lees meer »

Myriem El-Kaddouri is nieuwe Kortrijkse stadsdichter: “Mijn poëzie is voor iedereen toegankelijk”

Het loopt goed voor Myriem El-Kaddouri (29). In 2023 werd ze West-Vlaams Poetry Slam-kampioen en sinds kort vind je haar eerste dichtbundel Hier ligt de waarheid in overdaad in de lokale boekenhandel. Kortrijk stelde de Heulse dichter onlangs aan als nieuwe Letterzetter van Kortrijk. Ze wordt mentor van een collectief van jonge woordkunstenaars en curator van het jaarlijkse woordkunstenfestival Memento.<br

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »