Celine Vandycke (27) neemt afscheid van sociale kruidenier in Oudenburg: “Ik laat deze plek met klein hartje achter”

Donderdag 20 juni was de laatste werkdag van Celine Vandycke als coördinator van de sociale kruidenier Thope en maatschappelijk assistent bij het OCMW. Ze startte samen met diensthoofd Sabine Jacobs en Jos Desmeth van Sint-Vincentius in 2021 het nieuwe project Thope op. Dat kwam er in de plaats van de voedselbedeling.

“Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging, al laat ik deze plek met een klein hartje achter”, verklaart Celine haar vertrek. “Ik heb hier veel over mezelf geleerd.”

Celine Vandycke (27) studeerde af als bachelor sociaal werk. “In 2020 kreeg ik de vraag om in het OCMW een vervanging van een zwangerschap te doen. En daarna stelde men me voor om te blijven en een nieuw project op te starten. “Toen Chris, onze secretaris bij Sint-Vincentius, besloot om te stoppen, nam Celine zijn administratieve taken over”, vertelt Jos Desmeth. “Samen met Sabine Jacobs keek ik intussen uit naar een andere invulling van de voedselbedeling via een sociale kruidenier.”

Prospectie gedaan

“Ik had enigszins schrik dat Celine, zo’n jong meisje, zich zou verbranden aan dergelijke opdracht, maar ik beken: ze heeft dat schitterend gedaan. In vergelijking met onze voedselbedeling is Thope heel professioneel. Dat is voor een groot deel Celine haar verdienste”, zegt Jos.

“Ik volg sinds de opening in 2022 veel taken, zoals bestellingen, het inplannen van vrijwilligers, de producten van FEAD bijhouden”, legt Celine uit. “Voor de opstart heb ik veel prospectie gedaan en gaan kijken bij andere gemeenten. En toevallig kon de stad dit pand van de vroegere elektrozaak Dewachtere huren, waar veel mogelijkheden waren.”

“Door de omschakeling naar sociale kruidenier konden ikzelf en de vrijwilligers de klanten – het zijn er intussen 128 op een andere manier leren kennen en een vertrouwensband opbouwen. Hier is de drempel voor hen minder groot geworden, vermits ze komen winkelen”, besluit Celine.

The post Celine Vandycke (27) neemt afscheid van sociale kruidenier in Oudenburg: “Ik laat deze plek met klein hartje achter” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »

Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer veroordeeld: “Je zal het moeten voelen”

Ooit opnieuw nog eens legaal met de auto rijden. Voor een 46-jarige automobilist is dat na vandaag opnieuw weer iets moeilijker geworden. Hij kreeg onder meer een rijverbod van 5 jaar. Wat spookte hij dit keer uit en wat gebeurde er vroeger al?…
The post Man (46) die dronken en zonder rijbewijs ongeval veroorzaakt al voor de elfde keer

Lees meer »

Zelfs tijdens een zware aanval mochten de camera’s blijven draaien: Céline Dion toont schrijnende strijd tegen ziekte in documentaire

“Moeten we de camera’s uitzetten?” Het zijn beklijvende beelden in de documentaire ‘I Am: Celine Dion’: de zangeres die tijdens een acute aanval van haar stiff-person-syndroom tien minuten lang spasmen moet verbijten. Maar net die rauwe realiteit wil Céline Dion (56) aan de mensen tonen, hoe hard ze voor haar leven vecht. Het levert aangrijpende televisie op, waarbij Dion alles

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij”

Op vraag van de handelaars en de seniorenadviesraad voert Diksmuide vanaf dit najaar shop- en go-plaatsen in. De plaatsen worden voorzien bij handelszaken in het stadscentrum, waar voornamelijk sprake is van een korte bezoektijd.
The post Diksmuide voert dit najaar shop- en go-plaatsen in: “Zowel handelaars als seniorenadviesraad zijn vragende partij” appeared first on KW.be.

Lees meer »