Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst”

CD&V Wingene-Zwevezele-Ruiselede en RKD organiseren op dinsdag 2 juli om 20 uur een ontmoetingsmoment ‘Bespreekb(a)ar’ voor inwoners in zaal Sport en Spel (Tieltstraat 46 A) in Ruiselede.

De partijen stellen de resultaten voor van de bevragingen die eind december 2023 online werden gehouden onder de titels ‘Wingene Kiest’, ‘Zwevezele Kiest’ en ‘Ruiselede Kiest’, en geeft inwoners de kans om in gesprek te gaan met de schepenen.

Burgemeester van Wingene Lieven Huys licht toe: “De input die we gekregen hebben is bijzonder waardevol om ons verkiezingsprogramma verder vorm te geven.”

Op de toelichting van de bevraging volgen thematische gesprekken met de schepenen waarin inwoners hun voorstellen, ideeën en wensen voor de gemeente kunnen meegeven. Burgemeester Greet De Roo uit Ruiselede: “Dit laat toe om iedereen actief te betrekken bij de toekomst van onze fusiegemeente.”

The post Bewoners Wingene en Ruiselede gaan in gesprek tijdens ‘Bespreekb(a)ar’: “Iedereen actief betrekken bij onze toekomst” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is er bij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »

Politie Westkust arresteert twee mannen die wellicht negentien slachtoffers oplichtten met Makita-materiaal

Na een lang onderzoek heeft de politie Westkust deze week twee mannen gearresteerd in Laken en Sint-Gillis die ervan verdacht worden negentien slachtoffers te hebben opgelicht. Dat deden ze door zogezegd werkmateriaal van Makita te verkopen, maar na betaling leverden ze die nooit. Zo zouden ze in totaal 10.000 euro hebben buitgemaakt.
The post Politie Westkust arresteert twee mannen

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Zilveren regeringsjubileum en een eerste kleinkind: het wordt een bijzondere zomer voor koning Abdullah II en koningin Rania

Het is een bijzonder jaar voor het Jordaanse koningspaar. Niet alleen zit koning Abdullah II (62) een kwarteeuw op de troon, ook verwachten hij en z’n echtgenote Rania (53) deze zomer hun allereerste kleinkind. Schoondochter Rajwa (30) is hoogzwanger en volgens kroonprins Hussein (29) loopt zijn moeder over van opwinding: “Ze is weken geleden al babyspullen beginnen kopen.”

Lees meer »

Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende

Woensdagavond, 26 juni, liep er bij Politie Oostende een melding binnen van een grijpdiefstal, waarbij twee verdachten (18 en 19 jaar) een gouden ketting losrukten bij het slachtoffer (52). Dat meldt het parket van West-Vlaanderen en Politie Oostende.
The post Twee tieners opgepakt en aangehouden voor grijpdiefstal in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »