Beveiligingsmedewerkers aangevallen aan domein Sport Vlaanderen in Hofstade, 3 jongeren opgepakt

Op het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade, bij Zemst, zijn 3 jongeren opgepakt. Ze hadden geprobeerd om over het hek te klimmen en zo het domein binnen te raken, maar het kwam tot een schermutseling met de beveiligingsmedewerkers. "Dit is gedrag dat we niet kunnen tolereren", zegt burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA). 

Meer krantenkoppen in België

Australisch museum hangt vrouwentoilet vol met Picasso’s

Het is niet direct de plek waar je kunst zou verwachten van een van de beroemdste schilders ter wereld, maar het Museum of Old and New Art (MONA) op het Australische eiland Tasmanië heeft een deel van de Picasso-collectie verbannen naar een vrouwentoilet. Een trucje om een gerechtelijke uitspraak te omzeilen.

Lees meer »

Boezinge op z’n zondags leidt je langs bijzondere plekjes

Op zondagnamiddag 30 juni kun je Boezinge op z’n Zondags beleven. Wandel 4 of 7 km en geniet tussendoor van allerlei animatie. Of vaar met de kajak of waag je aan het suppen. Fietsers verkennen de omgeving langs 19 km autoluwe paden. Vanaf 16.30 uur strijkt Streekgenot neer met muziek op het Katspel in Boezinge en is
The post

Lees meer »

Man (36) uit Avelgem rijdt na controle met 3 promille gewoon verder: “Duidelijk geen respect voor politie en verkeersregels”

‘Dikhoofd.’ ‘Beuzakken.’ ‘Blondie.’ ‘Micha Marah.’ Het waren maar enkele van de denigrerende verwensingen die twee (blonde) agenten op 18 februari 2023 in Anzegem van een 36-jarige automobilist uit Avelgem naar het hoofd geslingerd kregen. Hij was net met 3 promille langs de kant gezet maar reed daarna doodleuk verder naar huis. Hij kreeg een fikse boete en rijverbod van anderhalve

Lees meer »

Deze leeftijdsgroep is het gelukkigst in ons land

Van alle Belgen zijn de studenten het gelukkigst. Dat achterhaalde statistiekbureau Statbel bij de nieuwste enquête naar het persoonlijk welbevinden en de levensomstandigheden. Al is erbij alle leeftijdsgroepen een toename in geluksgevoel waargenomen.

Lees meer »