Batjes baden in Flower Power

Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 juni vinden de Torhoutse Batjes plaats. Net als in 2017 staan ze in het teken van Flower Power. Ze vallen uitzonderlijk niet samen met de wandel- en loophappening Nacht van Vlaanderen, die pas op vrijdag 21 juni voorzien is.

Op zondag om 20 uur worden de Batjes afgerond met een concert door charmezanger Willy Sommers. Dat optreden door de populaire artiest van intussen 71 jaar vindt op het grote podium aan de achterzijde van het oud-stadhuis plaats. Willy’s grote hits moeten het orgelpunt worden van een geslaagde driedaagse.

Weer ambachtenmarkt

Mocht u eens de hippie willen uithangen, dan leent het Flower Power-thema zich daar uitstekend voor. Maar misschien hult u zich liever in een voetbalshirt, wat net zo goed kan. Iedereen kan op vrijdag 14 juni vanaf 20 uur namelijk komen genieten van de uitzending van de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland op het EK voetbal. De match is te zien op een groot scherm aan de voorkant van het oud-stadhuis. Na het sjotten, vanaf 22.30 uur, speelt discobar Sarzebuuze leuke muziek. Allemaal gratis.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni van 10 tot 18 uur in de Zuidstraat en op een deeltje van de Markt is de ambachtenmarkt Curiosa opnieuw present met om en bij de 35 standhouders die ambachten en artistiek werk tonen.

In de Oostendestraat kun je tijdens de Batjes dan weer de autoshow bezoeken. De plaatselijke garagehouders tonen de nieuwste modellen uit hun gamma.

Traditioneel is er heel wat animatie voorzien met straattheater en een gevarieerd aanbod voor de kinderen. Dat gaat van gekke kapsels, over grime en glittertattoos tot een springkasteel en de komst van een ballonplooier. De kinderanimatie is vooral in de Oostende- en de Zuidstraat te vinden.

Batjesbonnen en Vespa

Op het grote podium op de Markt zijn er meerdere optredens voorzien. Op zaterdag komen langs: de dansgroepen TDF en Effort (vanaf 14 uur), Lotte De Clerck (om 18 uur), Frimout (om 20 uur) en Fenix (om 22 uur). Op zondag zijn dat opnieuw de twee dansgroepen (vanaf 14 uur), de Flexband Ambrosia (om 16 uur), Radio Hallo (om 18 uur) en tot slot Willy Sommers (om 20 uur).

Wie winkelt bij de deelnemende handelszaken maakt kans op een van de 50 batjesbonnen van 50 euro. De hoofdprijs die op zondag om 19 uur uitgeloot wordt, is een Vespa van Xclusive Bike op de wijk Sint-Henricus. De organisatie van de winactie gebeurt door de stad en Torhout Handelt.

The post Batjes baden in Flower Power is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Studentes openen zomerbar d’Achternoene vlakbij Biekorf

Op vrijdag 5 juli openen Shaday Van der Vennet (20) en Catho Verhelst, twee studentes aan de lerarenopleiding in Brugge, de zomerbar d’ Achternoene bij de Biekorf in Brugge. “Zoals de naam al aangeeft zijn we vooral in de namiddag open”, zegt Shaday. “We bieden ook een podium aan jongeren die willen optreden.”
The post Studentes openen zomerbar d’Achternoene

Lees meer »

Steeds dezelfde schokkende show, maar toch blijven ze stadions uitverkopen: waarom Rammstein zo populair is

Als straks ‘die Sonne brennt’ over Oostende, wachten de bandleden van Rammstein opnieuw 50.000 vurige fans en vestigen de Duitsers een ongezien record. “Rammstein verkocht in vijf jaar 400.000 tickets in ons land voor dezelfde stadionshow.” Dat terwijl de controverse rond zanger Till Lindeman en vermeend seksueel misbruik nog maar net is gaan liggen en de shockrockers al jaren teren

Lees meer »

Europees verbod op diesel- en benzinewagens is “ideologische waanzin” volgens Italiaanse premier Meloni

In een toespraak voor het Italiaanse parlement heeft premier Giorgia Meloni uitgehaald naar de Europese wet die vanaf 2035 de verkoop van nieuwe diesel- en benzinewagens verbiedt. Ze noemde het “ideologische waanzin” en zei dat de Italiaanse regering werk zal maken van een “correctie”. De wet werd vorig jaar na veel getouwtrek goedgekeurd door de lidstaten van de Europese Unie

Lees meer »

Helft Zwitsers ziet Eurovisiesongfestival daar niet zitten

Bijna de helft van de Zwitsers ziet het niet zitten dat hun land komend jaar het Eurovisie Songfestival organiseert. Dat blijkt volgens de krant ‘Blick’ uit een peiling onder 25.000 mensen. Zwitserland is komend jaar verantwoordelijk voor de organisatie, omdat het land dit jaar heeft gewonnen.

Lees meer »

Goesting in de zomer op Kasteelpark De Lovie: “Ons zomerterras is een voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen”

Het zomerterras op het kasteelpark De Lovie wordt opnieuw uitgebaat door Goeste, restaurant & ijssalon Poperinge, in samenwerking met personen ondersteund door De Lovie vzw. “Het is een prachtig voorbeeld van inclusief sociaal ondernemen. Je wordt verwend met lokaal en huisgemaakt lekkers.” Op zondag 30 juni is er van 11 tot 18 uur Goesting in de Zomer op het Kasteelpark

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou deze week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »