Bart De Wever wil formateur worden, maar Vooruit eist ‘sociale garanties’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op 500 deelnemers”

Corona, eendenkroos en vorig jaar blauwalg zorgden ervoor dat Damme-Brugge sedert 2019 niet kon plaatsvinden. Voor dit jaar koos de Brugse Zwemkring (BZK) voor een datum eerder op het seizoen. Zondag 30 juni is het zover met als nieuwigheid de zwemwedstrijd over een afstand van één kilometer.
The post Zwemwedstrijd Damme-Brugge is na vier jaar terug: “We hopen op

Lees meer »

‘Onweerstaanbare dwang’ én dus vrijspraak voor juwelier Moens die overvaller doodschoot: “Zes jaar, dat weegt op een mens. Ik sta te trillen op mijn benen”

“Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers.” Een triomftocht maakt hij er niet van. Juwelier Filip Moens (56) schoot in 2018 een vluchtende overvaller dood, maar wel nadat die hem en z’n familie tegen de grond had gewerkt met een aanvalswapen en een half miljoen euro aan juwelen had gestolen. Na een juridische lijdensweg van zes jaar verliet hij dinsdag

Lees meer »

Juf Natalie schrikt niet van Vlaamse toetsen. “Vaak hoor ik: ‘Juf, waarom moeten we dat kunnen? We hebben rekenmachines’”

“Proefwerken worden soms leeg afgegeven of zijn té snel ingevuld.” De mindere resultaten van de Vlaamse toetsen doen juf Natalie Haine (45) niet schrikken. De invloed van ‘schermpjes’ op de taalkennis en aandachtsspanne van onze jeugd zijn voelbaar. Met welke originele oplossing probeert de school van Natalie dat tij te keren?

Lees meer »

Waren er niet 1 maar meerdere ‘Bendes van Nijvel’? 

We spreken steevast over ‘de Bende van Nijvel’, maar het is best mogelijk dat de feiten die we toeschrijven aan ‘de Bende’ uitgevoerd zijn door verschillende bendes. Het is een bedenking die vandaag ook door het federaal parket werd geopperd tegenover de nabestaanden, nu het onderzoek wordt stopgezet.

Lees meer »

Southgate en Engelse spelersvrouwen bekogeld met bier en andere projectielen: grimmige sfeer bij Engeland

Moesten de Rode Duivels het na de alles behalve zaligmakende draw tegen Oekraïne doen met boegeroep, dan was de reactie van de Engelse fans na de trieste bedoening tegen Slovenië (0-0) nog wat anders. Niet alleen bondscoach Gareth Southgate kreeg bierbekers naar zich gegooid toen hij de fans ging bedanken, ook de Engelse spelersvrouwen zagen hoe “vanuit alle hoeken” bekers

Lees meer »

“De Rode Duivels toonden zich een stelletje angsthazen”

De Rode Duivels hebben zich geplaatst voor de 1/8ste finales op het EK, maar sprake van een feeststemming is er allerminst. Na de flauwe draw tegen Oekraïne klinkt de kritiek op het laffe spel luid. Ook bij onze chef voetbal Niels Poissonnier. “Niet dat België in het slot alle risico’s van de wereld had moeten nemen, maar niet eens meer

Lees meer »