Barco gaat voort met één CEO

Het beeldtechnologiebedrijf Barco uit Kortrijk gaat vanaf september voort met An Steegen als CEO. Charles Beauduin, met wie ze drie jaar samen het bedrijf leidde, wordt dan voorzitter. Dat heeft Barco dinsdag nabeurs aangekondigd.

Steegen en Beauduin waren sinds september 2021 co-CEO’s van Barco, “om het bedrijf een nieuw tijdperk binnen te leiden na de uitdagende covid-19-periode”, zegt het bedrijf in een persbericht. Vanaf 1 september is het aan An Steegen om als enige CEO “de strategie voor innovatie en winstgevende groei verder uit te rollen”.

Charles Beauduin volgt als voorzitter Frank Donck op, die lid blijft van de raad van bestuur als onafhankelijk bestuurder.

Het beursgenoteerde Barco, met hoofdzetel in Kortrijk, realiseerde in 2023 een omzet van meer dan een miljard euro. Het bedrijf produceert bijvoorbeeld cinemaprojectoren, maar is ook actief in de medische beeldvorming en controlekamers.

The post Barco gaat voort met één CEO is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare

In het centrum van Beselare werden enkele panden verkocht door het gemeentebestuur. Niks staat de herontwikkeling van de dorpskern nu nog in de weg. “Het authentieke karakter zal behouden blijven”, belooft burgemeester Ingrid Vandepitte.
The post Gemeente verkoopt panden op markt van Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

‘Gaperke’ Florian D’Haese gehuldigd op het gemeentehuis: “Het was een heel tof jaar”

Florian D’Haese werd vorig jaar verkozen tot Anzegems Gaperke en mocht een jaar lang ambassadeur van Anzegem zijn. Aangezien zijn jaar er bijna op zit, werd hij gehuldigd in het gemeentehuis aan De Vierschaar. Uiteraard ontbraken een natje en een droogje niet.
The post ‘Gaperke’ Florian D’Haese gehuldigd op het gemeentehuis: “Het was een heel tof jaar” appeared first

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Kunstwerk ‘De Mantelzorger’ krijgt tijdelijk plekje aan Psychiatrisch Ziekenhuis in Brugge

Ter Gelegenheid van de Dag van de Mantelzorger werd zondag het kunstwerk ‘De Mantelzorger’ ingehuldigd in Brugge. Het kunstwerk – een bankje met daarop twee mensen, waarbij de rechter persoon de linker steun biedt – is een eerbetoon en een ode aan alle mantelzorgers die regelmatig hulp bieden aan hun zorgbehoevende partner, ouder, kind, buur of vriend.
The post

Lees meer »

“Kerel reed met vorkheftruck onze living binnen”: man richt ravage aan in bedrijf van Dirk (59) uit Menen

Van het feestgedruis naar de opkuis. Het weekend van Dirk Robaey (59) werd abrupt onderbroken nadat een onbekende volledig los ging in zijn bedrijf. De dader kon door de politie worden ingerekend, maar liet bij Dirk een spoor van vernieling na. “Eerder dit jaar vierden we ons 40-jarig bestaan, nu moet ik een vorkheftruck uit mijn living halen.”
The

Lees meer »

Uitstap naar zee van school uit Linkeroever valt in het water door afgesloten E34

Een uitstap naar zee van een school uit het Antwerpse Linkeroever is in duigen gevallen nadat de snelweg E34 in Vrasene is afgesloten. Daar is een zwaar verkeersongeval gebeurd met 3 vrachtwagens en een personenauto. De kinderen zijn uiteindelijk wel nog in provinciaal domein De Ster in Sint-Niklaas geraakt. "Ze hebben gelukkig nog een leuke dag gehad", aldus de schooldirectie.

Lees meer »

Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli

Op maandag 8 juli van 18 tot 20 uur organiseert Politie Oostende in het hoofdkantoor in de Lijndraaiersstraat 5 een jobcafé. In een gemoedelijke sfeer kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met collega’s en alle job- en carrièremogelijkheden binnen de politiezone ontdekken.
The post Jobcafé bij Politie Oostende op maandag 8 juli appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ludo Van Campenhout (N-VA) keert terug na zijn alcoholverslaving: “Ik dronk een glas, dan misschien twee. De week erna vier, tot het te veel werd”

Ludo Van Campenhout (N-VA) viel in 2020 opnieuw in de klauwen van alcohol: “Einde van zijn politieke carrière”, klonk het toen. Afkicken was de voorbije jaren geen ‘fleutsje van ne sengt’, om het op z’n Antwerps te zeggen. Maar voilà: in oktober is hij opnieuw verkiesbaar in het Antwerpse district. “Ik zal mij moeten bewijzen. Maar dat is al heel

Lees meer »

Geen proces tegen Conner Rousseau voor racistische uitspraken

De Dendermondse correctionele rechtbank besliste vandaag dat de zaak rond de racistische uitspraken over de Romagemeenschap, die het Vooruit-boegbeeld Conner Rousseau in september deed in een café in Sint-Niklaas, onontvankelijk wordt verklaard wegens geen rechtstreeks belang. De politicus moet zich dus niet voor een rechter verantwoorden.

Lees meer »