Alcoholverbod op Stationsplein wordt nu ook uitgebreid naar het de Coninckplein in Roeselare

Het alcoholverbod dat al een tijdje geldt op het Stationsplein wordt nu ook uitgebreid naar het de Coninckplein. Dat vertelde burgemeester Kris Declercq op de gemeenteraad.

Het was Filip Deforche (Vlaams Belang) die het item op de gemeenteraad van maandagavond plaatste. Er geldt al een hele tijd een alcoholverbod op het Stationsplein. “We merken dat de problematiek zich verlegt naar het de Coninckplein”, aldus Filip Deforche. “Ze vatten post o.a. recht tegenover de Sint-Amandskerk waar nu Het Kunstuur is gevestigd. Ze zitten/liggen daar langs de grond, sommigen samen met hun huisdier en o.a. hun voorraad bier in halve liter blikken. De hoek links van het kerkgebouw gebruiken ze als plaats om te urineren en ze vallen constant verbaal mensen lastig. Dit is uiteraard niet toelaatbaar, maar evenmin is dit gedrag een visitekaartje voor onze stad. Enkele bezoekers van buiten de stad aan Kunstuur spraken me hierover aan.”

Geen drooglegging

“Het zijn vaak diezelfde mensen die voor overlast zorgen”, aldus burgemeester Kris Declercq. “Er worden bijna geen pv’s in die aard uitgeschreven aan het plein. Maar ik begrijp het storend gedrag en wat mensen ervan vinden. De mensen doen op zich weinig fout, maar hebben vaak een pint te veel op. Daarom moeten we kijken hoe we deze mensen kunnen helpen. Het is onmogelijk om voor de hele stad een drooglegging in te stellen. Daarom dat we kijken voor individuele plaatsverboden, maar het is niet gemakkelijk, ook voor onze straathoekwerkers, begeleiding en politie. Ook al doen ze niets strafbaar, toch is er een problematiek. Samen met de politie hebben we gekeken wat er mogelijk is. Daarom dat we net als op het Stationsplein een alcoholverbod zullen instellen. Zo hebben we een gereedschap om in te grijpen als het nodig is.”

The post Alcoholverbod op Stationsplein wordt nu ook uitgebreid naar het de Coninckplein in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daar voor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Regi en Kristel verwachten hun eerste kindje samen

Regi Penxten (48) en Kristel Hubeny (35) deelden dinsdag heuglijk nieuws met de wereld op hun sociale media. “Mini… sun break!” met daarbij foto’s die boekdelen spreken: ze verwachten hun eerste kindje samen. Regi reageerde zelf alvast gevat op hun eigen mededeling: “Goed zaad”.

Lees meer »

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Nieuwbouw De Samenkomst en Academie in Ledegem valt twee miljoen duurder uit

De nieuwbouw zaal De Samenkomst en vlakbij de nieuwbouw voor de muziek- en kunstacademie in Ledegem valt maar liefst twee miljoen duurder uit dan is geraamd. Dat maakte burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraad. “We overliepen de ingediende offertes en zijn toch wat geschrokken”, zegt hij. “De raming kwam uit op ongeveer 4,5 miljoen, de goedkoopste offerte

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »

Rechtszaak tegen Alec Baldwin gaat definitief door

Een rechter in de Amerikaanse staat New Mexico heeft officieel groen licht gegeven voor de rechtszaak tegen Alec Baldwin. De Hollywoodacteur wordt dood door schuld verweten na een fataal schietincident op de set van film Rust in 2021. Daarbij kwam een cameravrouw om het leven.

Lees meer »

China beschuldigt twee oud-ministers van Defensie van corruptie

De Communistische Partij van China (CPC) heeft twee voormalige ministers van Defensie, die al maanden niet meer in het openbaar zijn verschenen, uit de partij gezet wegens beschuldigingen van corruptie. Li Shangfu en Wei Fenghe zijn uit de partij gezet wegens “ernstige schendingen van de partijdiscipline en de wet”, meldde het staatspersbureau Xinhua donderdag.

Lees meer »

Julie Vermeire doet oproep aan Gert Verhulst: “Als je daarvoor iemand nodig hebt, bel mij”

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart

Vrijdagmorgen werd in Blankenberge de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe buurpaviljoen de Roeschaert, het kaartershuisje in de volksmond. Op de huidige locatie in het Koning Albert I-park komt een volledig nieuw gebouw.
The post Bouw kaartershuisje in Koning Albert I-park Blankenberge gestart appeared first on KW.be.

Lees meer »