1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag

Maandag had de Westhoeksportoverleg of WSO-jeugdsportdag plaats op de Poperingse sportzone Don Bosco. Er waren 1.090 kinderen van 41 verschillende scholen van de tien verschillende gemeentes aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn Ieper, Poperinge, Veurne, Vleteren, Lo-Reninge, Alveringem, Heuvelland, Langemark-Poelkapelle, Mesen en Zonnebeke.

“Er werden acht verschillende Olympische proeven uitgevoerd: fietsparcours, 400m hordeloop, hindernissenparcours met een kasteel van 21 meter, fietsparcours op het skatepark, korfbal, werpen met een medecineball, een duikproef en een hindernissenparcours in het zwembad”, aldus de Poperingse sportfunctionaris Michaël Debreuck.

Op het einde werd er een finaleproef gedaan waarbij de beste drie meisjes en de beste drie jongens van elke proef het tegen elkaar opnamen. In totaal hebben hier 24 jongens en 24 meisjes de finale gelopen, hieruit hebben we drie winnaars bij de jongens: Tor Sesensael, Gust Lemenu en Arthur Bernard Arthur. Bij de meisjes waren dat Ella Baccarne, Febe Vanhollebeke en Elisa Vaneygem”, zegt de Poperingse Sportschepen Klaas Verbeke (CD&V).

Alle winnaars kregen een zak met leuke gadgets van elke deelnemende gemeente. Er werd ook een tombola gedaan waarbij tien scholen een ballenpakket wonnen, bekostigd door het Westhoeksportoverleg. Alles werd mogelijk gemaakt door een samenwerking met Sport Vlaanderen.

Voor de finale werd nog een korte slotact gehouden door Jinte Verdonck en Lotte Verdonck. De WSO-jeugdsportdag wordt afwisselend georganiseerd in een van de aangesloten steden of gemeenten uit de Westhoek. (AHP-Foto MD)

The post 1.090 kinderen sporten ziel uit het lijf tijdens WSO-jeugdsportdag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Opgegroeid in gevaarlijke banlieue en studies niet afgemaakt: dit is Jordan Bardella (28), le gamin die kandidaat-premier is in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Vreselijke gewelddaad jaagt nieuwe schokgolf door Duitsland: Philippos (20) overleden nadat hij door groep mannen in coma was geslagen

Er ontstond zondagavond naar verluidt eerst een woordenwisseling in een park in Bad Oeynhausen nabij Bielefeld in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, maar toen viel een groep van wel tien jonge mannen twee vrienden aan. De 20-jarige Philippos T. raakte zwaargewond aan zijn hoofd en belandde in coma. Dinsdag bevestigde de politie dat hij aan zijn verwondingen is overleden. De vreselijke

Lees meer »

Voormalig directeur Minderhedenforum Wouter Van Bellingen maakt politieke comeback voor Vooruit in Sint-Niklaas 

In Sint-Niklaas maakt ereschepen en voormalig directeur van het Minderhedenforum Wouter Van Bellingen een comeback. Hij komt als onafhankelijke op voor Vooruit. Hij leerde lijsttrekker Conner Rousseau kennen toen hij als bemiddelaar werkte, na de racistische uitspraken aan het adres van de Roma-gemeenschap. "Ik heb hem zien veranderen en geloof dat hij de geknipte man is om de stad opnieuw

Lees meer »

Motorrijder (59) zwaargewond na botsing met fietsster: man zat gekneld onder motor

Bij een verkeersongeval in het centrum van Aartrijke, een deelgemeente van Zedelgem, zijn woensdag op het middaguur twee gewonden gevallen. Een 59-jarige motorrijder en een 53-jarige fietsster kwamen met elkaar in botsing waarna beiden op de grond vielen. De motorrijder zat na het ongeval gekneld onder zijn tweewieler waarna de brandweer opgeroepen werd voor een bevrijding. Hij raakte zwaargewond.

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan

Club Brugge heeft de komst van de 24-jarige Argentijn Zaid Romero bekendgemaakt. Romero, een linksvoetige centrale verdediger, ondertekende een contract tot 2028 bij blauw-zwart.
The post Club Brugge trekt Argentijnse verdediger Zaid Romero aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brihang verovert Brussel op tweede dag van Couleur Café, de voorbode van een prachtige West-Vlaamse festivalzomer

Brihang toonde op het festival Couleur Café in Brussel dat hij duidelijk klaar is voor de festivalzomer. Het was het eerste officiële optreden van de zomertournee en direct een knaller van formaat. De West-Vlaamse rapper toont dat hij overal thuis is en ieder publiek machtig kan bespelen. Een veelbelovende voorbode voor dit festivalseizoen.
The post Brihang verovert Brussel op

Lees meer »