Zygmunt (75) versloeg twee keer kanker, maar een val uit het raam kostte hem het leven: “Hij stond altijd voor iedereen klaar”

“Hij stond altijd voor iedereen klaar. Hij wou mensen helpen om het verschil te maken.” Zoon Kristof Komor (47) neemt afscheid van zijn vader Zygmunt (75). De voormalige metaalarbeider liet zondag het leven na een tragische val uit het raam van zijn woning in de Brugse Poort.

 

Meer krantenkoppen in België

VS: “Assange heeft mensen in gevaar gebracht”

WikiLeaks-oprichter Julian Assange is na zijn vrijlating aangekomen in zijn geboorteland Australië. Hij sloot een deal met de Verenigde Staten, waardoor hij geen gevangenisstraf meer hoeft uit te zitten. Toch oordelen de Amerikanen dat hij mensen in gevaar heeft gebracht door vertrouwelijke documenten vrij te geven.

Lees meer »

AfD-leider opnieuw voor rechtbank voor gebruik van nazislogan

Björn Höcke, een van de meest radicale figuren van de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) en algemeen beschouwd als de sterke man van de partij, staat maandag opnieuw terecht omdat hij een nazislogan zou hebben gebruikt, iets waarvoor hij al eerder was veroordeeld.

Lees meer »

Negentien doden bij gelijktijdige aanvallen op synagoge, kerken en checkpoint van politie in Russische deelrepubliek Dagestan: wat we weten

In de Russische deelrepubliek Dagestan, in de Kaukasus, zijn negentien mensen omgekomen bij een reeks gelijktijdige aanvallen door gewapende mannen op een synagoge, twee orthodoxe kerken en een checkpoint van de politie. Onder de slachtoffers zaten vijftien politieagenten. Ook vier burgers, onder wie een orthodoxe priester, kwamen om. Zes van de daders werden gedood bij vuurgevechten.

Lees meer »

“Ik weet niet wat hij daar zei, en ik denk hij ook niet”: debat tussen Joe Biden en Donald Trump vergroot twijfels over fitheid van Amerikaanse president alleen maar

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de hooggespannen verwachtingen niet kunnen inlossen in een eerste tv-debat met Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november. Biden kwam meermaals verward over, en wist de Amerikaanse kiezer niet te overtuigen dat hij ondanks zijn hoge leeftijd (81) nog een nieuwe ambtstermijn aankan.

Lees meer »

Voor het eerst neemt klassiek bellen met gsm af

De traditionele sms’jes zijn al langer op de terugweg, en nu is ook het klassieke bellen met de gsm op zijn retour. Het mobiele spraakvolume is in 2023 voor het eerst gedaald, met 3,7 procent naar 20,86 miljard minuten. Dat meldt het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie BIPT.

Lees meer »

Hazard Mania in Tubeke: ruim 4.000 fans vermaken zich met gebroeders Hazard, waar Eden eerredder scoort tegen Anderlecht

Zon, pinten, hamburgers en een icoon van het Belgisch voetbal op het veld. De ruim 4.000 toeschouwers in het Stade Leburton van RUTB Tubize amuseerden zich kostelijk en dat deed Eden Hazard ook. Voor de komst van Anderlecht trok Eden Hazard de voetbalschoenen nog eens aan op Belgische bodem. Hij stond voor het eerst samen met broers Kylian en Ethan

Lees meer »