Zeker één dode bij brand in Zuid-Koreaanse fabriek, nog 21 mensen vast in gebouw

Minstens één arbeider is om het leven gekomen bij een grote brand in een batterijfabriek in Zuid-Korea. Er zitten ook nog zeker 21 mensen vast in het gebouw, aldus de brandweer.

 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal daklozen in Londen

Er leefden tussen maart 2023 en maart dit jaar bijna 12.000 daklozen in Londen. Dat blijkt uit de jongste telling van Homeless Link. Het gaat om een nieuw record. De vereniging roept de volgende regering op om actief in te grijpen. Het aantal daklozen ligt nu 19 procent hoger dan vorig jaar en zelfs 58 procent hoger dan tien jaar

Lees meer »

Hélène d’Udekem d’Acoz maakt opvallende carrièreswitch: “Ik zou nooit kunnen doen wat m’n zus Mathilde doet”

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoog aangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. Een opvallende zet voor de gravin, die naar eigen zeggen aan een bijna verlammende verlegenheid lijdt.

Lees meer »

Ontdek alle West-Vlaamse festivals in dit handige overzicht

Neem je agenda er maar bij, want de festivalzomer is in aantocht. Al wordt het kiezen, want het aanbod in onze provincie is heel groot. Ontdek hier wat de West-Vlaamse festivalzomer in petto heeft. Van Grensrock op 28 juni tot Leffingeleuren in september.
The post Ontdek alle West-Vlaamse festivals in dit handige overzicht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357

Vanaf 19 augustus starten ingrijpende wegwerkzaamheden op de N357 tussen Wielsbeke en Oostrozebeke. Niet alleen worden er rioleringswerken uitgevoerd, de weg wordt ook voorzien van veilige fietspaden. Op een infomarkt konden geïnteresseerden bij de diverse diensten uitleg bekomen.
The post Veel vragen tijdens infomarkt over heraanleg N357 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik weet wat het is om het laatste briefje van 10 euro op tafel te zien liggen”: dit is Jordan Bardella (28), kandidaat-premier in Frankrijk

“Ik doe aan politiek omwille van alles wat ik daar aan den lijve ondervonden heb. Omdat ik niet wil dat heel Frankrijk zo wordt.” Jordan Bardella, de 28-jarige kandidaat-premier van het Rassemblement National, heeft een duidelijke politieke geloofsbelijdenis. Die vindt haar wortels in zijn jonge jaren. Zo zag le gamin het geweld tussen drugsbendes vanuit het raam van de grauwe

Lees meer »

Prins Harry moet vernietigde berichtjes terug boven tafel zien te krijgen voor rechtszaak tegen ‘The Sun’

De Britse prins Harry (39) moet aan de rechter uitleggen waarom berichten die hij uitwisselde met de ghostwriter van zijn memoires zijn vernietigd. Ook heeft de hertog van Sussex de opdracht gekregen om te proberen de berichtjes terug te halen, dat werd volgens Britse media gezegd tijdens een hoorzitting in zijn zaak tegen de Britse uitgever News Group Newspapers (NGN).

Lees meer »

Lichtere, scherpere en sterkere Remco Evenepoel is klaar voor zijn Tourdebuut: “Top vijf de ambitie, podium de grote droom”

Nog drie dagen en het is zover. Dan maakt Remco Evenepoel (24) zijn langverwachte debuut in de Tour de France. Met grenzeloze eerbied voor de grootste en belangrijkste koers ter wereld, vaak hard en meedogenloos. Maar ook met opgekrikt zelfvertrouwen sinds de Dauphiné, klaar voor de strijd. “Eén à anderhalve kilo lichter maakt al snel tien, vijftien watt winst en

Lees meer »

“Zowat elke klant betaalt hier cash. Dat moeten we toch niet uitleggen, zeker?” Rechter beslist: bordeelhouders mogen belastingen nu ook cash betalen

Twee bordeelhouders uit het Antwerpse Schipperskwartier hebben de Vlaamse fiscus voor de rechtbank gedaagd. De reden: ze willen hun belastingen cash betalen, maar dat mocht niet. “Zowat alle klanten betalen hier contant. Dat is anoniem. Daar moeten we toch geen tekening bij maken?” De rechter geeft hen gelijk en verplicht de fiscus nu om hun cash geld te ontvangen. Al

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »

KIJK. “Verwend nest”: journalist op de tenen getrapt door geïrriteerde De Bruyne, die nadien Tedesco steunt: “Bondscoach is geen thema”

“Het was het plan van de trainer.” In zijn diepe teleurstelling over de uitschakeling analyseerde aanvoerder Kevin De Bruyne (33) met een eerlijke blik nog eens het EK. De interpretatie van zijn woorden laat hij aan de lezer van dit stuk. “Onze zes toernooien waren mislukkingen.” Tussenin vloekte hij op ‘a stupid question’, een stomme vraag.

Lees meer »