WONDER Creativity Festival 2024: Ontdek het programma

Na een succesvolle editie in 2023 met meer dan 11.000 bezoekers, lanceert WONDER een nieuw ambitieus programma voor het najaar. Van 17 oktober tot 3 november neemt het creatief stadsfestival je mee langs een gratis parcours in de Kortrijkse binnenstad. “Steeds meer nieuwe bedrijven, ontwerpers, scholen en organisaties vinden de weg naar onze stad om zich hier te presenteren aan de wereld”, aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne.

Dit jaar werd voor de tweede keer gewerkt met een open oproep, waar iedereen de kans kreeg om een initiatief in te dienen. Met groot succes, want de organisatie ontving meer dan 150 inzendingen. Na selectie door een jury, kan er nu een eerste deel van het programma gepresenteerd worden op wonderkortrijk.be/programma.

“Het kloppende hart van WONDER wordt opnieuw de Budafabriek, waar via meerdere expo’s werk en projecten gepresenteerd worden van ontwerpers uit heel België. Van daaruit kunnen de bezoekers een parcours volgen verspreid over drie stadsdelen, 20 locaties en met meer dan 40 expo’s en installaties.

Het kloppende hart zal opnieuw in de Budafabriek liggen, Het Kortrijkse stadscentrum vormt het decor voor de rest van het parcours, waar bezoekers op een 20-tal locaties – verdeeld over drie districten: BUDA, CITY & LOOF – meer dan 40 expo’s of installaties gratis kunnen ontdekken. Het festival pakt dit jaar ook uit met enkele inhoudelijke tracks: kids, art, product, circular en digital”, legt Ruth Vandenberghe, bevoegd voor Stadsmarketing.

Enkele highlights

De expo van jong Belgisch ontwerptalent, WE ARE THE NEXT GENERATION, bestaat dit jaar 10 jaar. Ieder jaar presenteert de expo dé Belgische designers die je in de gaten moet houden. De Antwerpse galerie PLUS-ONE Gallery brengt met kunstenaar Mathias Mu een virtuele presentatie naar de verlaagde Leieboorden. Drukkerij Die Keure verhuist zijn prepress afdeling naar Kortrijk en laat bezoekers zelf kennismaken met de drukkersstiel.

DURF2030, De Stroate, Quindo, Bolwerk en LZSB slaan de handen in elkaar om, in het kader van Kortrijk 2030, de stad buiten de lijntjes in te kleuren. Ze nemen een leegstaande site in en transformeren die tot een heuse youth hub.

WONDER zal gratis te bezoeken zijn tussen 17 oktober en 3 november, telkens van donderdag tot en met zondag. In de week van 9 tot 18 uur, in de weekends en herfstvakantie van 10 tot 18 uur.

The post WONDER Creativity Festival 2024: Ontdek het programma is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Vandoorne (RC Bissegem): “Allicht mijn laatste seizoen”

RC Bissegem, vorig seizoen met steile ambities gestart, moest uiteindelijk met minder genoegen nemen. Pas nadat Pascal De Vreese het sportieve roer in handen nam, geraakte Racing op kruissnelheid en kwam nog dicht bij een eindrondeticket. Voor komend seizoen houdt voorzitter Marc Cheyns het deze keer voorzichtig: “Een top vijf plaats moet kunnen.”
The post Wim Vandoorne (RC Bissegem):

Lees meer »

AZ Oostende biedt vanaf vrijdag geen alcohol meer aan: “Er is geen veilige ondergrens voor alcoholconsumptie”

Ziekenhuis AZ Oostende stuurt een sterk signaal de wereld in. De directie heeft besloten om vanaf vrijdag 28 juni geen alcohol meer aan te bieden aan patiënten, bezoekers en medewerkers. In de cafetaria’s vind je geen alcoholische dranken meer in de drankentoog. Ook tafelbier bestellen op de kamer is niet meer mogelijk. Dit laatste was tot voor kort het geval

Lees meer »

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde”

Dat het kort verzuim zo hoog is in Langemark-Poelkapelle, komt onder meer door woonzorgcentrum De Boomgaard. Dat antwoordde burgemeester Dominique Cool (N-VA) nadat Brecht Bogaert (CD&V) op de gemeenteraad wees op de stijgende cijfers van de afgelopen drie jaar.
The post Kort ziekteverzuim gemeentepersoneel blijft stijgen: “Dubbel zo slecht als gemiddelde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Tour de France win je in de keuken

03:01 De Ronde van Frankrijk wordt de komende drie weken ook een race naast de fiets. De koers is in de ban van een kennissprint in functioneel eten om te presteren, in de bekende jacht op elk procent winst…

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Wimbledon hoopt op verschijning prinses Catherine, wel erg dure outfit voor student Christian

De organisatoren van Wimbledon hopen dat prinses Catherine over twee weken de trofeeën van het tennistornooi kan uitreiken aan de winnaars. Ze deden haar het aanzoek met een geruststellende boodschap. Catherine’s schoonbroer prins Harry is dan weer in de prijzen gevallen. Wat heeft hij gewonnen? En wat was er opmerkelijk aan de outfit van de Deense kroonprins Christian tijdens zijn

Lees meer »