Wie Brugse ‘Sjokla’ koopt, helpt mee een waterput te bouwen in Ebolowa in Kameroen

Van 24 tot 30 juni ontvangt Brugge een delegatie uit Ebolowa in Kameroen, in het kader van een mondiaal partnerschap dat nu al vier jaar bestaat. Er wordt vooral samengewerkt rond duurzame chocolade en drinkbaar water.

De Brugse burgemeester Dirk De fauw benadrukt het belang van een lokaal mondiaal beleid dat duurzame participatieprojecten oplevert in tijden van klimaatopwarming en migratie: “In het kader van de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties hebben we vier jaar geleden samen met Ebolowa dit project opgestart.”

Inspirerend

“Dit partnerschap is een inspirerend voorbeeld hoe steden wereldwijd kunnen samenwerken om gemeenschappelijke uitdagingen aan te pakken. Vooral de benadering om met verschillende partners uit de privé-sector en het ruime middenveld samen te werken, werpt zijn vruchten af.”

Met die woorden verwijst Dirk De fauw naar het brede netwerk dat opgebouwd werd rond een duurzame chocoladeketen, herbebossing en drinkbaar water. Zo realiseerde de Brugse Middenschool een waterput in Ebolowa en onderwees de Brugse gilde van de chocolatiers ambachtslui uit deze Afrikaanse stad.

Stadschocolade

Wie nu de Brugse stadschocolade ‘Sjokla’ koopt, draagt bij aan waterprojecten in Ebolowa: voor elke aangekochte reep gaat 50 eurocent naar dit project. Vorig jaar werd op die manier 6.000 euro geïnvesteerd in waterputten, waardoor meer dan 5.000 Afrikanen toegang hebben tot drinkbaar water. Oxfam Wereldwinkel en Ter Groene Poorte werken mee aan dit duurzaam chocoladeproject. Hello Bruges werkte een fair trade chocoladewandeling uit.

Jeugdploegen in Ebolowa kunnen rekenen op vestimentaire steun van Club en Cercle Brugge. In de toekomst wil Brugge samen met Villa Bota een jongerenradio realiseren. Deze week bezoekt een delegatie van het stadsbestuur van Ebolowa Brugse initiatieven die bijdragen aan een duurzame stedelijke ontwikkeling.

The post Wie Brugse ‘Sjokla’ koopt, helpt mee een waterput te bouwen in Ebolowa in Kameroen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Vrijwilliger van dierentuin moet zich verantwoorden voor zedenfeiten: “Stiekem meisjes achtervolgd met geslachtsdeel uit broek”

N.V.H. (35) uit Mol, vrijwilliger bij Pakawi Park in Olmen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor aantasting van de seksuele integriteit, voyeurisme en exhibitionisme. “Slachtoffers zijn ongewild getuige van zijn eigen seksuele handelingen”, klonk het bij procureur Hanne Hendrickx. Op de gsm van N.V.H. werd onder meer een filmpje van 28 minuten gevonden, waarin te zien is hoe hij

Lees meer »

“Van Gerwen grootste mond van iedereen, maar nu nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster

Op zaterdag 6 juli kunnen tuin- en natuurliefhebbers terecht in LDC De Ster. Naast allerhande planten zullen op deze beurs vooral de natuur, natuurbeleving en meer bepaald bijen, centraal staan.
The post Tuinbeurs ‘Natuur in de kijker’ in LDC De Ster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen

Wildernis, het verborgen speeleiland in het Gebroeders Van Raemdonckpark, wordt voorzien van een volledig nieuwe infrastructuur. Dat gebeurt niet enkel voor de kinderen, maar ook door de kinderen tijdens het Wildernis Bouwfestival, startend op 26 augustus.
The post Verborgen speeleiland Wildernis krijgt nieuwe infrastructuur voor en door kinderen appeared first on KW.be.

Lees meer »