Vulkaanuitbarsting op IJsland afgelopen

De vulkaanuitbarsting die eind mei begon op het schiereiland Reykjanes in het zuidwesten van IJsland is sinds zaterdag afgelopen. Dat heeft de lokale meteorologische dienst maandag bekendgemaakt.

 

Meer krantenkoppen in België

Park in Ruiselede zomert twee maanden lang

Vorige maand opende burgemeester Greet De Roo (RKD) het Park voor de start van een zomer vol activiteiten. Er staat alleszins veel muziek geprogrammeerd.
The post Park in Ruiselede zomert twee maanden lang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Ode aan garnaal(vissers) en de zee in Oostduinkerke

Een ode aan de zee en in het bijzonder aan de garnaalvissers te paard, dat is de 73ste editie van de jaarlijkse Garnaalfeesten van Oostduinkerke. Tijdens het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 juni staan folklore en ambacht in de kijker. Hoogtepunten zijn de folkloremarkt en het BK garnaalpellen op zaterdag en de Zeewijding
The post Ode aan

Lees meer »

Zesdes VBS De Watermolen met gepensioneerde juf Marijke op de foto

Sportleerkracht Marijke Pattijn gaat bij vbs De Watermolen met pensioen en werd zopas uitgewuifd. Dat vonden de 45 leerlingen van de zesde leerjaren een ideale gelegenheid om met z’n allen met haar op de foto te gaan. Ze hadden daarvoor een extra reden. Met het oog op de diploma-uitreiking mochten allen een Droomfabriekwens uiten. De
The post Zesdes VBS

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

“Ik heb mijn kleindochter al vijftien jaar niet meer gezien”: mama van Yasmine over het verdriet en verlies dat haar blijft kwellen

Voor Walter (86) en Anita Rens (83) is het vandaag geen dag als alle andere. Het is precies 15 jaar geleden dat hun jongste dochter Hilde, zoals zangeres Yasmine echt heette, uit het leven stapte. De tijd heelt beslist niet alle wonden. “Over Hilde praten blijft erg emotioneel. Ik ben daar dan dagen niet goed van”, laat Anita ons weten.

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek

Gemeenteraadsvoorzitter Els Scheirlynck (CD&V) uit Ter Hand (Geluwe) zal voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen kandidaat meer zijn. “Els liet dat al ruime tijd geleden weten”, reageert lijsttrekker Bercy Slegers. “Ze blijft onze partij trouw en hielp zelfs mee kandidaten zoeken voor onze lijst.”
The post Gemeenteraadsvoorzitter Wervik Els Scheirlynck (CD&V) verlaat de politiek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne ‘Byebye gazon’: videogesprek valt in de smaak

‘Maak ook van jouw schoolterrein een biodivers paradijs’. Zo nodigde Dieter Coppens, ambassadeur van de campagne, de scholen in Wevelgem uit om deel te nemen aan Byebye gazon. Tien klassen werden daarvoor beloond met een ijsje, maar vooral het videogesprek met Dieter Coppens viel in de smaak.
The post GBS Goudenregen in de prijzen bij Dieter Coppens voor campagne

Lees meer »