Vrees voor “massaslachting” in Soedanese regio Darfoer, Europese Unie voert nieuwe sancties in

Internationale experten waarschuwen voor een "massaslachting" in de stad Al-Fashir, in de Soedanese regio Darfoer. Al-Fashir is momenteel het middelpunt van de gevechten tussen het leger en de paramilitaire groepering Rapid Support Forces. Maar in de stad verblijven ook meer dan 1 miljoen mensen, van wie velen uit andere gebieden gevlucht zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Jo De Marez stopt bij Club Brugge en wordt TVJO voor RC Harelbeke: “Wou mijn kinderen zien opgroeien”

RC Harelbeke heeft Jo De Marez losgeweekt bij landskampioen Club Brugge, waar hij sportief verantwoordelijke was voor de U8 tot de U12. Vanaf september zal De Marez, praktijkleerkracht in het BUSO, bij de Ratten de functie van jeugdcoördinator vervullen. “Ik wilde niet dat mijn kinderen later zouden zeggen: ‘Mijn papa was er nooit’.”
The post Jo De Marez stopt

Lees meer »

Tentoonstelling Westfront Nieuwpoort vernieuwd: “Klemtoon op persoonlijke verhalen”

In Nieuwpoort is de tentoonstelling in het Westfront-museum vernieuwd, dat onder het Koning Albert I-monument ligt. Die tentoonstelling vertelt het verhaal van Nieuwpoort tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen de polders onder water gezet werden om het Duitse leger te stoppen. In de nieuwe tentoonstelling ligt er meer nadruk op persoonlijke verhalen tijdens de oorlog, en er is een audiogids die

Lees meer »

“IS pleegde 4.100 moorden sinds ‘nederlaag’ in 2019”

Leden van Islamitische Staat (IS) hebben nog 4.100 moorden gepleegd sinds de terreurgroep in 2019 door een coalitie onder leiding van de Verenigde Staten werd verjaagd uit het gebied dat de groep controleerde in Syrië. Dat meldt de ngo Syrian Observatory for Human Rights, die vanuit het Verenigd Koninkrijk de mensenrechten in Syrië monitort.

Lees meer »

Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken”

Mensen en festivalgangers vastleggen op papier, getekend door Pieter en Koen, dat is de insteek waarmee Tekenteam Tote deze zomer naar alle grote festivals gaat. “Festivals hebben doorgaans een dankbaar publiek”, klinkt het bij het duo.
The post Tekenteam Tote is toe aan derde festivalzomer: “Willen ook graag de sfeer schetsen op huwelijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe locatie voor Koesterhuis Kortrijk in Astridpark

Nu de stad de twee woningen in de Lange Brugstraat te koop aanbiedt, neemt het Koesterhuis na Kortrijk Congé haar intrek in het gewezen tramstation in het Astridpark. Het gebouw op de Graaf de Smet de Naeyerlaan 16 is volop in verbouwing en gaat eind september open. “Midden in het groen hebben we meer ruimte om verschillende activiteiten te organiseren

Lees meer »