Vooruit Zwevegem stelt als eerste volledige lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”

Na een kandidatendag kon Vooruit Zwevegem haar 29 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen voorstellen. “Een volledige lijst kunnen voorstellen? Nooit gedacht dat dit ons zou lukken toen we in de zomer van 2022 opnieuw de draad hebben opgepikt met Vooruit in Zwevegem, het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost”, begon lijsttrekker Mieke Eggermont.

Er staan 26 nieuwe mensen op de lijst. Mieke Eggermont, Hilde Bouckenooghe en Lucrece Vervaeck stonden in 2018 reeds op de lijst van de toenmalige Sp.a in Zwevegem.

“Onze nieuwe diverse groep vertegenwoordigt een breed scala aan leeftijden, beroepen en deelgemeenten. De gemiddelde leeftijd van onze kandidaten ligt op 48 jaar, waarbij onze oudste kandidaat 74 is en de jongste slechts 20 jaar, onze voorzitter Britt Hennion, die tevens lijstduwer is.”

Er staan 14 vrouwen en 15 mannen op de lijst, afkomstig uit verschillende hoeken van Zwevegem: 6 uit Moen, 4 uit Heestert, 2 uit Otegem en 2 uit Sint-Denijs en 15 uit het centrum van Zwevegem.

Grote variatie

“Deze diverse groep vertegenwoordigt een brede waaier aan beroepen en sectoren. Van studenten tot gepensioneerden, van arbeiders en bedienden tot ambtenaren en vrije beroepen. Onze kandidaten zijn de ruggengraat van onze afdeling”, zegt Mieke Eggermont.

Men werkt nog volop aan het programma, maar drie speerpunten kunnen er al meegeven worden. “We willen een warme en bruisende gemeente waar plaats is voor iedereen. Een gemeente waar het goed en betaalbaar wonen is en een gemeente bereikbaar en veilig voor iedereen. Hier denken we vooral aan openbaar vervoer in Zwevegem en zijn deelgemeenten. We zullen nog grondig onderzoeken wat de hiaten zijn en deze oplijsten. Daarna zullen we voorstellen uitwerken met een kosten-batenanalyse.”

Verder wilde Mieke nog meegeven dat ze gaan voor beleidsdeelname in Zwevegem. “We zijn er alvast klaar voor en vanaf eind augustus gaan we proberen om zoveel mogelijk mensen te spreken via onze huisbezoeken, waar we kort en persoonlijk ons programma kunnen toelichten.”

The post Vooruit Zwevegem stelt als eerste volledige lijst gemeenteraadsverkiezingen voor: “Dit heeft ons bloed, zweet en tranen gekost” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden: CD&V en RKD hebben volledige lijst klaar voor gemeenteraadsverkiezingen

Zopas vonden inwoners van Wingene en Ruiselede een folder in de bus met de volledige eenheidslijst waarmee CD&V-RKD naar de gemeenteraadsverkiezingen van oktober stapt. De lijst telt heel wat jonge gezichten, met toch nog enkele vaste waarden. Opvallend: huidig schepen voor Openbare Werken in Ruiselede, Marc De Muynck, stelt zich niet meer kandidaat. “Ik ruim vrijwillig de plaats voor een

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Dat levert haar nu opnieuw vier maanden cel op.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ bijna direct: vier maanden cel voor twee onbetaalde

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Zaakvoerster en 2 medewerkers schuldig aan onopzettelijke dood van baby Jul in kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands

De zaakvoerder en 2 medewerkers van een kinderdagverblijf in Puurs-Sint-Amands zijn veroordeeld voor de onopzettelijke doding van een 3 maanden oude baby. Dat heeft de rechtbank van eerste aanleg in Mechelen beslist. In september 2019 stikte het kindje, terwijl hij met zijn gezicht op een groene speelmat lag. De beschuldigden kregen opschorting van straf en moeten een schadevergoeding betalen.

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »

Keniaanse president schuift hogere belastingen van de baan na dodelijk protest

Het dodental na de uit de hand gelopen antiregeringsbetogingen in Kenia is opgelopen tot 22. Dat laat de voorzitter van de officiële Keniaanse mensenrechtencommissie weten. Er worden ook nog tientallen slachtoffers met schotwonden behandeld, meer dan 50 manifestanten werden gearresteerd. Als gevolg van het geweld trekt president William Ruto zijn plan om de belastingen te verhogen weer in.

Lees meer »

“Uiteraard win ik liever zelf. Maar ik gun Cavendish zijn 35ste ritzege van harte”: tien razendsnelle vragen voor onze grote sprinttroef Jasper Philipsen

Turijn, Corso Galileo Ferraris. Gedroomd decor vandaag voor de eerste massasprint in deze Tour: Als opwarmertje: tien razendsnelle vragen voor onze grote troef Jasper Philipsen (26). Met steller dezes als leadout, keurig afgewerkt door de kopman. “Bordeaux, vorig jaar, was een hele mooie ritzege. Maar ook… een afknapper.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Nieuwe balans: al 37.834 doden in Gazastrook – VN-Veiligheidsraad eist dat Houthi’s aanvallen op schepen stoppen

De VN-Veiligheidsraad heeft een resolutie goedgekeurd waarin wordt geëist dat de Houthi-rebellen in Jemen alle aanvallen op schepen stopzetten. Ook dringt de raad erop aan dat de verstoring van de maritieme veiligheid in de essentiële waterweg langs Jemen dringend wordt aangepakt. Lees hier de ontwikkelingen van zaterdag 29 juni terug.

Lees meer »

Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm”

Op 29 en 30 juni vind het opentuinweekend opnieuw plaats. Een van de 32 West-Vlaamse tuinen dat zijn deuren openzet voor het grote publiek is Garden of Art in Desselgem.
The post Garden of Art in Desselgem zet de deuren open voor het grote publiek tijdens opentuinweekend: “Mijn passie voor planten is enorm” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noodtoestand in Zuid-Korea door extreem weinig geboortes: “Niet genoeg naar vrouwen geluisterd”

Zuid-Korea heeft de noodtoestand uitgeroepen omdat het geboortecijfer zo laag is dat de president zich zorgen maakt over het voortbestaan van het land. Bij dat noodplan horen (nog maar eens) maatregelen om het aantal geboortes op te krikken. Maar of die iets zullen uithalen, is maar de vraag. "Vrouwen zeggen dat er onvoldoende naar hen geluisterd is", zegt freelance journalist

Lees meer »