Volksharmonie en Ozark Henry samen op Grensrock: “Mijlpaal in onze geschiedenis”

Op vrijdagavond 28 juni staat de Koninklijke Volksharmonie Menen samen met Ozark Henry op het podium van Grensrock. 60 harmoniemuzikanten begeleiden de gevierde singer-songwriter tijdens een uniek ‘Ozark in harmony’-concert. “Een mijlpaal in onze geschiedenis”, weet voorzitter Dominiek Allaert.

“Onze harmonie en Grensrock denken reeds een tweetal jaar na over een samenwerking tussen beide verenigingen”, zegt Dominiek Allaert.

Ultieme droom

“Gelijklopend kende de cultuurdienst van de stad Menen ons financiële middelen toe. Die werden door het Vlaams Noodfonds vrijgemaakt voor de cultuursector omwille van de impact van COVID-19. Voorwaarde was dat we die middelen investeerden in een gratis toegankelijk evenement op eigen bodem.“

“Bovenop dat alles kwam nog de ultieme droom van onze muzikale bezieler Astrid Lecluyse om ooit, samen met onze harmonie, met een wereldartiest te mogen optreden in onze stad. Als voorzitter van de harmonie kon ik deze kans niet laten liggen en begon ik gesprekken met het management van Ozark Henry. Met de uitzonderlijke hulp van de cultuurdienst en dankzij de samenwerking met vzw Grensrock vielen alle puzzelstukken in elkaar.”

“14 van zijn meest bekende hits brengen we in speciaal voor ons geschreven harmoniearrangementen. 60 muzikanten, aangevuld met een professioneel combo, zullen onder leiding van onze dirigente Astrid Lecluyse samen met Ozark Henry een onvergetelijke show brengen. Kosten nog moeite worden gespaard. We schenken dan ook graag de ons toegekende middelen volledig aan Grensrock”, aldus Dominiek.

Plezier op het podium

Voor Piet Goddaer, de man achter Ozark Henry, is het na 2018 de tweede keer dat hij op het Grensrockpodium staat. “Toen de vraag kwam om met de Volksharmonie samen te spelen, heb ik niet lang moeten nadenken. Ik heb gewoon ‘ja’ gezegd”, vertelt hij. “Met veel muzikanten op een podium spelen is altijd geestig. Professionals of liefhebbers: dat speelt geen rol. Het belangrijkste is dat ze het graag doen. Het plezier op het podium is de essentie van een optreden. Die sfeer straalt uit op het publiek. Bovendien leert dat publiek nu mijn nummers op een andere manier kennen. Ik heb er het volste vertrouwen in: het zal geestig zijn.”

The post Volksharmonie en Ozark Henry samen op Grensrock: “Mijlpaal in onze geschiedenis” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

Meer Fransen trekken naar de stembus: opkomst fors hoger dan normaal

De opkomst voor de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk lag zondagmiddag rond 25,9 procent. Dat is een pak hoger dan de 18,4 procent op hetzelfde tijdstip in 2022, volgens het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. In 1997, toen de laatste vervroegde parlementsverkiezingen werden gehouden, lag de participatie op 22,74 procent op het middaguur.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

Gedrafte Ajay Mitchell wordt tweede Belg in NBA

Een tweede Belg in de NBA. Ajay Mitchell (22) werd in de draft als het nummer 38 gekozen door de New York Knicks, dat in ruil voor cash meteen een trade opzette met Oklahoma City Thunder. Bij die laatste ploeg zal hij samenspelen met onder meer Chet Holmgren en Shai Gilgeous-Alexander. Ook voor LeBron James komt een droom uit: hij

Lees meer »