Vivendo ziet af van sociale flats in De Mispelaar in Assebroek

De Stad Brugge ziet af van het vergunnen van bouwprojecten in natte gebieden. “Er is sprake van voortschrijdend inzicht. Wie er nog steeds niet overtuigd is dat de klimaatverandering onze regio raakt, is zinde blind”, zei gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA) maandagavond tijdens de gemeenteraad.

Brugge zal aangekochte gronden langs de Blankenbergse Dijk inrichten als natuurrijke oneffen vochtige poldergraslanden die aansluiten op oudlandpolders. “Er wordt landschap beoogd met graslanden, rietkragen, sloten en poelen die een belangrijke broed- en overwinteringsplaats voor vogels vormen”, legt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem (Open VLD) uit.

Watergevoelig

Dit dossier was voor raadslid Pol Van Den Driessche een gedroomde aanleiding om van het Brugs stadsbestuur te vernemen hoe ze andere watergevoelige gebieden wil aanpakken. Hij verwees naar bouwprojecten in De Mispelaar en de Sint-Trudostraat in Assebroek, de Sint-Lenaertstraat in Dudzele en de Zandwegemolen in Sint-Pieters.

Uit het antwoord van urbanisatieschepen Franky Demon (CD&V) blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappij Vivendo niet langer meer flats wil bouwen in De Mispelaar: “Er is geen dossier meer.”

Tot grote opluchting van Pol Van Den Driessche en de buurtbewoners. De verkaveling in de Sint-Trudostraat werd bijgestuurd, de plannen voor de Sint-Lenardstraat staan on hold en het dossier van de Zandwegemolen zit bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

Beroep

In laatstgenoemd dossier weigerde Brugge een omgevingsvergunning af te leveren voor kantoren, de bouwheer trok naar de deputatie die wel een vergunning gaf. Maar ook daartegen zijn buurtbewoners en natuurverenigingen in beroep gegaan.

Kortom: (voorlopig) wordt er in Brugse watergevoelige zones niet meer gebouwd.

The post Vivendo ziet af van sociale flats in De Mispelaar in Assebroek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drukbezette Lynn Van Den Broeck (31) zal lief Mathias Vergels niet vaak zien: “Nog geen trouwdatum, wel schattige gezinsuitbreiding”

Het leven was nooit drukker voor Lynn Van den Broeck (31). Acteren, koken en survivalen deed ze dit jaar al voor de camera’s, en daar is nu ook een plekje achter de radiomicrofoon bij. De actrice is overal. “Maar voor een bepaald soort programma’s pas ik bijna altijd”, aldus de vrolijke brunette, die ook een jaar na haar verloving met

Lees meer »

Kregen natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? “Als Europa vindt van wel, moeten ze mogelijk miljoenenbedrag terugbetalen”

Kregen 3 natuurverenigingen onterecht subsidies om gronden aan te kopen? Een vzw die de belangen van grondbezitters verdedigt, denkt alvast van wel en diende daarom een klacht in bij de Europese Commissie. Volgens de vzw gebruiken de natuurverenigingen het geld ook om zelf geld te verdienen. De natuurverenigingen reageren dat ze het geld enkel gebruiken om aan natuurbeheer te doen.

Lees meer »

Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje”

Het wijkcomité van de Eekhoute in Proven is volop in de weer met de voorbereidingen van zijn jaarlijkse wijkfeesten. Nieuw is de quiz op vrijdagavond. Enkele grote namen binnen de Vlaamse muziekwereld sluiten de feesten af op zondagavond.
The post Dit weekend Eekhoutefeesten in Proven: “Wijkfeesten kregen nieuw jasje” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetbalbond verontschuldigt zich voor verwijderde video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen”

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen”. De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Waarom u voor één keer VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke niet moet geloven: “Ik schrok toen ik hoorde dat er een crimineel netwerk achter zit”

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »