Vijf jaar cel voor verkrachting van bevriende studente op kot in Brugge

Een 33-jarige Egyptenaar is door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete wegens verkrachting en verboden wapenbezit. Ahmed K. vergreep zich aan een 23-jarige studente die hem een slaapplaats had aangeboden. Het openbaar ministerie had zes jaar cel gevorderd.

De jonge Nederlandse verbleef in het kader van haar studies op kot in het centrum van Brugge. Zo leerde ze haar buurman Ahmed K. kennen. Op 8 november 2023 werd de beklaagde na een zoveelste ruzie door zijn huisgenote aan de deur gezet. Het slachtoffer stelde daarom voor om op haar kot op de zetel te overnachten.

Gewelddadig

Met een smoesje vroeg de Egyptenaar uiteindelijk om toch bij de studente in bed te slapen. Het slachtoffer had daar eigenlijk geen probleem mee, maar de situatie liep snel uit de hand. K. zou de jonge vrouw op een gewelddadige manier hebben verkracht. Volgens het openbaar ministerie blijkt dat duidelijk uit haar verwondingen. De beklaagde zou bijvoorbeeld de neuspiercing van de Nederlandse uitgescheurd hebben.

Tijdens zijn verhoor hield K. vol dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. Volgens de dertiger zou het slachtoffer zelfs als eerste avances gemaakt hebben. Nochtans valt de studente op vrouwen. Bovendien schetsten de ex-partners van de Egyptenaar een vernietigend beeld van de beklaagde. Voor belaging en partnergeweld kreeg hij eerder al dertig maanden cel, maar tegen dat vonnis werd beroep aangetekend. Procureur Fien Maddens omschreef K. als een gevaar voor de maatschappij en vorderde zes jaar cel.

De verdediging vroeg de vrijspraak. Meester Mathieu Langerock kon enkel pleiten dat zijn cliënt bij zijn verklaringen blijft. K. benadrukte dat het slachtoffer helemaal niet gewond was toen hij vertrok.

De rechtbank veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor verkrachting. Voor bezit van een springmes kwam daar nog 400 euro boete bij. K. is ook voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt. Aan de burgerlijke partij moet hij 3.800 euro schadevergoeding betalen.

Strafblad

In het vonnis werd onder andere gewezen op het strafblad van de Egyptenaar. K. kreeg van het Gentse hof van beroep immers al dertig maanden effectieve gevangenisstraf voor partnergeweld, belaging en bedreigingen. Op het moment van de feiten stond hij in dat dossier nog onder voorwaarden. Daarnaast werd hij al veroordeeld voor coronainbreuken en voor drugsbezit.

The post Vijf jaar cel voor verkrachting van bevriende studente op kot in Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

Sluis in Moen is terug open na ongeval

Het Nederlandse binnenschip dat vrijdagavond een ongeval had in het sluis op het kanaal Bossuit-Kortrijk in Moen, is uit de sluis kunnen varen.
The post Sluis in Moen is terug open na ongeval appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op de Mercator met afscheidnemend coördinator Caroline Elias: “Mijn hart ligt bij het Ensorinstituut”

Voor Caroline Elias (60) wordt het een bijzonder einde van het schooljaar, want ze gaat met pensioen. Ze was decennialang een erg betrokken coördinator in het Ensorinstituut (GO!). “Ik zou nu een sabbatjaar moeten nemen. Maar ik ken mezelf. Ik kan moeilijk stil zitten.” Caroline sloot een bijzondere loopbaan in het onderwijs in schoonheid af met de Ensorparade.
The

Lees meer »

Vier maanden na huwelijksfeest verwachten Kristel en Regi eerste kindje samen: “Ik sta ervan versteld hoeveel sneller mijn buik nu groeit”

In een post over hun ‘MINI’ sunbreak kondigden Regi en Kristel dinsdag aan dat ze samen een eerste kindje verwachten. Regi’s – nog altijd kersverse – echtgenote reageert vanuit Spanje op het heuglijke nieuws: “Regi is in volle overtuiging dat het een jongen wordt, maar weet niet goed hoe hij met jongens moet omgaan.”

Lees meer »

Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Op de Kopjesdagen zal je morgen (zondag) kunnen proeven van typisch Filipijnse spijzen en dranken. Een deel van de Westkerkestraat, van huisnummers 4 tot 22, zal ingenomen worden door de Philippine Streetfood Market, een initiatief van Mario Wolleghem, ten voordele van Helping Hands for the Philippines.
The post Proeven van Filipijnse spijzen en dranken op de Kopjesdagen in Eernegem

Lees meer »

“Ik heb hier alles. Behalve een goeie partner”: Vlaamse Patricia uit Curaçao hoopt liefde te vinden in ‘B&B zoekt lief’

“Ik heb hier alles. Behalve een goeie partner”, vertelt Patricia Brunswyck (40). De Oost-Vlaamse volgde achttien jaar geleden een sterrenchef naar Curaçao. De grote liefde vond de mama er vooralsnog niet, maar ze hoopt onder de vleugels van An Lemmens het tij te keren. “Per honderd vrijgezelle vrouwen zijn hier slechts 86 mannen.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Amerikaanse en Russische Defensieministers horen elkaar voor eerst in meer dan een jaar

Na Russische dreigementen tegen Washington na de Oekraïense raketaanval op de havenstad Sebastopol, op de door Rusland bezette Krim, hebben de Amerikaanse en Russische ministers van Defensie voor het eerst sinds maart vorig jaar met elkaar gesproken. Rusland wees in dat gesprek op het groeiende risico van een escalatie van de situatie in Oekraïne, in verband met de Amerikaanse wapenleveringen

Lees meer »

Internationale voedselwaakhond waarschuwt voor hoog risico op hongersnood in Gaza: “Extreem menselijk lijden, situatie is catastrofaal”

Zolang het geweld in Gaza voortduurt en humanitaire hulp beperkt wordt, blijft het risico op een hongersnood hoog. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de internationale monitororganisatie IPC. Bijna een half miljoen Gazanen (22 procent van de bevolking) wordt geconfronteerd met een "catastrofale voedselonzekerheid". "Alleen een staakt-het-vuren en permanente humanitaire toegang tot de gehele Gazastrook kan het risico op

Lees meer »

Dit is Oliver, de nieuwe vriend van ‘Temptation’ Megan: “Dit is zijn eerste relatie, maar hij is op alle vlakken perfect”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

KIJK. Duitse waaghalzen die Antwerpse kathedraal beklommen, waagden zich eerder ook al aan zendmasten en spookschip

De Duitsers die eerder gespot werden met levensgevaarlijke stunts op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen, zijn niet aan hun proefstuk toe. Op hun YouTube-kanaal wordt duidelijk dat de waaghalzen eerder ook zendmasten en koeltorens beklommen in verschillende landen. Hoogtevrees is voor hen duidelijk geen probleem, zo is in de filmpjes te zien hoe ze stunts uithalen boven een afgrond.

Lees meer »