Vijf jaar cel voor dodelijke straatrace op E40 in Beernem

De Brugse politierechtbank heeft een Britse twintiger veroordeeld tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf voor een dodelijk verkeersongeval. Een dertiger uit Zedelgem kreeg twee jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Bij het ongeval tijdens een straatrace op de E40 in Beernem kwam een passagier van de Brit om het leven.

Het ongeval deed zich op 8 december 2022 voor op de E40 in de richting van Brussel. Ter hoogte van Beernem verloor een toen 21-jarige Brit de controle over het stuur. Zijn rode BMW belandde in de gracht en werd terug op de snelweg gekatapulteerd. Een 23-jarige passagier droeg geen gordel, waardoor hij uit het voertuig werd geslingerd. Voor de jonge Brit kwam alle hulp te laat.

200 km/u

Het onderzoek wees uit dat niet alleen de BMW, maar ook een Porsche snelheden tot 200 kilometer per uur haalden. Volgens getuigen waren ze al zeker tien minuten aan het racen. De voertuigen haalden elkaar meermaals in, maar het ging mis toen de BMW langs rechts wilde inhalen. Bovendien bleek de bestuurder van de BMW onder invloed te zijn van cannabis. Zijn rijbewijs was kort voor de feiten in zijn thuisland al ingetrokken.

Het openbaar ministerie eiste vijf jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar rijverbod voor de Brit, die verstek liet gaan. Voor de bestuurder van de Porsche werd drie jaar cel en drie jaar rijverbod gevorderd. De 36-jarige man uit Zedelgem gaf toe dat hij te hard reed, maar ontkende dat er sprake was van een straatrace.

Celstraf, rijverbod en boete

De politierechter veroordeelde de Britse bestuurder uiteindelijk tot vijf jaar effectieve gevangenisstraf, vijf jaar rijverbod en 16.000 euro boete. Zijn onmiddellijke aanhouding werd bevolen. De andere beklaagde kreeg 4.000 euro boete, een jaar rijverbod en twee jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel.

The post Vijf jaar cel voor dodelijke straatrace op E40 in Beernem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw ‘bedelt’ bij tafeltje op terras van restaurant, 10 minuten later merkt Isolde (21) dat haar smartphone weg is

De Amsterdamse Isolde Stephens (21) zat midden juni gezellig te eten op het terras van een restaurant in het Londense Covent Garden, toen zij en haar nicht plots benaderd werden door een vrouw, een ‘bedelaarster’. Ze vroeg het Nederlandse duo om wat eten, maar slofte enkele seconden later alweer weg. “Ik stond er niet meer bij stil tot ik tien

Lees meer »

Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers

De 26-jarige Klaas Thiers speelt volgend seizoen in de kleuren van Filou HBC Izegem. De linkerhoek en spelverdeler komt over van grote rivaal Apolloon Kortrijk waar de club vorig seizoen al Jan Steenhoudt en Tore Devos overhaalde om in het blauwe shirt te spelen.
The post Filou HBC Izegem versterkt zich met Klaas Thiers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Keniaanse president Ruto belooft stevig op te treden tegen “geweld en anarchie”

De Keniaanse president William Ruto wil hard optreden tegen de “georganiseerde criminelen” die dinsdag de antiregeringsprotesten hebben gebruikt om “geweld en anarchie” te stichten. Dat heeft hij dinsdag verklaard in een toespraak naar aanleiding van de onrust in het Oost-Afrikaanse land. Na eerdere vreedzame protesten tegen fiscale plannen van de regering is de situatie dinsdag in Kenia ontspoord. Volgens diverse

Lees meer »

Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief

Een 27-jarige Bruggeling heeft van de Brugse strafrechter opschorting van straf gekregen voor opzettelijke slagen en verwondingen. Als gerant van een supermarkt in Bredene deelde Tom D. een vuistslag uit aan een winkeldief. Voor twee gelijkaardige incidenten werd de beklaagde vrijgesproken.
The post Geen straf voor winkeluitbater die vuistslag gaf aan winkeldief appeared first on KW.be.

Lees meer »

35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge

Bij een zwaar verkeersongeval is dinsdagnamiddag in Brugge een 35-jarige motorrijder om het leven gekomen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De Bruggeling kwam frontaal in botsing met een andere motorrijder.
The post 35-jarige motorrijder overleden bij ongeval in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoners WZC Sint-Monica genieten samen van Rammsteinconcert: “Normaal tegen zeven uur in ons bed, maar vandaag rocken we mee!”

Ook de bewoners van woonzorgcentrum Sint-Monica ‘De Drie Plantanen’ in Oostende zijn in de ban van Rammstein: nadat ze afgelopen week de opbouw van de festivalweide vanaf de eerste rij meevolgden, rockten ze vanavond tijdens het concert mee vanop hun balkon, ook al kunnen ze de band niet zien. “Het is de eerste keer dat we Rammstein aan het werk

Lees meer »