Versneden alcohol leidt tot massale vergiftiging: nu al 56 doden in India

In de Indiase deelstaat Tamil Nadu zijn al zeker 56 mensen om het leven gekomen nadat ze versneden alcohol gedronken hebben. Dat meldt persagentschap Press Trust of India onder aanhaling van de lokale autoriteiten. 

Meer krantenkoppen in België

Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis”

Voor elite 2-renners is het wegseizoen ongeveer halfweg. Tijd om even te evalueren. Met die vraag contacteerden we Aäron Vervaeke, snelle man bij Molenspurters Meulebeke en recent zesde in een interclub in Belsele.
The post Veel pech voor Aäron Vervaeke: “Abonnement op ziekenhuis” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Schutters openen het vuur op synagoge, kerken en politiekantoor in Dagestan: minstens vijftien doden

Er zijn zondagavond nagenoeg gelijktijdig twee aanvallen geweest op verschillende plaatsen in Dagestan, een autonome republiek van de Russische Federatie, gelegen aan de Kaspische Zee. Schutters openden het vuur op een synagoge, twee kerken en een politiekantoor en staken een tweede synagoge in brand. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn daarbij zeker 15 politieagenten gedood. Ook verschillende burgers, onder

Lees meer »

Kandidaat-leraars scoren slecht op starttoetsen wiskunde en Frans, vanaf volgend schooljaar bijscholing verplicht

Toekomstige studenten in de lerarenopleiding lager onderwijs die niet slagen voor hun starttoets Frans of wiskunde moeten vanaf volgend schooljaar verplicht hun kennis bijspijkeren. Dat beslisten de Vlaamse Hogescholenraad en de Vlaamse regering na tegenvallende resultaten op de toetsen. Daarnaast moeten alle starters in de lerarenopleiding ook een bindende toets Nederlands afleggen. Dat kan vanaf deze week op de hogescholen.

Lees meer »

Dodelijke oneliners en vooral gênante vertoning: dit moet je weten over het debat tussen Joe Biden en Donald Trump

Het debat tussen huidig president Joe Biden en zijn voorganger Donald Trump is donderdagnacht uitgedraaid op een nachtmerrie voor de Democraten. Een warrige Biden kon de Amerikaanse kiezers absoluut niet overtuigen dat hij in staat is om het zwaarste ambt ter wereld nog vier jaar uit te oefenen; een voor zijn doen beheerste Trump moest zijn tegenstander enkel zichzelf in

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst: huurprijzen kustappartementen 6 procent duurder dan vorig jaar

Wie tijdens de zomermaanden een vakantieverblijf aan de Belgische kust wil boeken zal daar gemiddeld zes procent meer voor betalen dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Kustbarometer van Dewaele Vastgoed en Huswell, specialist in vakantieverhuur. Voorlopig lijkt augustus de populairste maand te zijn om naar onze kuststeden te trekken.
The post De Panne het goedkoopst, Knokke-Heist het duurst:

Lees meer »

Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige Noord-Macedoniër veroordeeld tot vier jaar effectieve gevangenisstraf voor vier woninginbraken en een gelijkaardige poging. Zijn drie Italiaanse kompanen kregen mildere straffen. De bende liep op kerstavond tegen de lamp in Knokke-Heist.
The post Tot vier jaar cel voor inbrekers die op kerstavond werden betrapt appeared first on KW.be.

Lees meer »