VDK Bank lanceert hypothecair krediet voor wie wil cohousen

15:36 Wie een woning in een cohousingproject wil kopen, kan soms moeilijkheden ondervinden om aan een lening te raken. VDK Bank maakt daar komaf mee en lanceert een krediet specifiek voor cohousing. 

Meer krantenkoppen in België

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »

Robbe en Doñana serveren unieke cocktails en mocktails in pop-up Jacobius: “Willen een hartelijke, warme, huiselijke sfeer bieden”

In Hof de Plezance openen Robbe Dupon en Doñana Vandyck op woensdag 3 juli pop-upcocktailbar Jacobius. Doñana is de gastvrouw, Robbe creëert de unieke cocktails en mocktails. “Maar het is niet de bedoeling dat ik enkel achter de bar te vinden ben”, aldus Robbe, die onlangs uitgeroepen werd tot de beste sherrycocktailbartender ter wereld.
The post Robbe en Doñana

Lees meer »

Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente

Een 29-jarige Oostendenaar is door de Brugse correctionele rechtbank alsnog tot twee jaar effectieve gevangenisstraf veroordeeld voor een gewapende overval. S.L. kreeg in eerste instantie twee jaar cel met uitstel, maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. De beklaagde bestookte zijn justitieassistente met schunnige berichten.
The post Twee jaar effectieve celstraf door vulgaire berichten naar justitieassistente appeared first on

Lees meer »

Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel Goesting in de Zomer: “Opbrengst is voor goed doel”

Op zondag 30 juni, van 11:00 tot 18:00 uur kan je doorlopend genieten van hartige en zoete hapjes en lekkers voor de dorst op het Kasteeldomein van De Lovie, Krombeekseweg. Er zijn muzikale noten van The Pebble Head Jam, Il Sogno, Bal Merklez en Red Legs.
The post Geen Zomerfeesten meer op Kasteeldomein De Lovie in Poperinge, maar wel

Lees meer »

Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt

Rommelmarkten afschuimen. De meesten doen het voor de gezelligheid maar voor antiquairs als Goedele Aerts van Adesso Antiques is de rommelmarkt meer dan wat slenteren in het zonnetje.
The post Met deze tips scoor je altijd op een rommelmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vervoersdienst Nestor breidt uit met een riksja: “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen”

Wie minder mobiel is, kon bij de Buurthulp Nestor Poperinge al een beroep doen op vrijwilligersvervoer of taxicheques. “Om mensen op een nog duurzamere manier naar hun bestemming te brengen, schakelen we nu een riksja in. Op de elektrische fiets is plaats voor twee passagiers”, zegt Rebecca Vandemaele, coördinator bij Nestor.
The post Vervoersdienst Nestor breidt uit met een

Lees meer »