Vaarbar organiseert kampioenschap meeuwenschreeuwen in Roeselare: “Erg leuk”

In de omgeving van het Geitepark in Roeselare konden kinderen zich dit weekend helemaal uitleven. Tijdens Plein Publique maakten tal van jongeren een stokpaardje waarmee ze nadien een parcours aflegden. Aan de Vaarbar vond zondagmiddag een ludieke wedstrijd meeuwenschreeuwen plaats.

Het zonnige weer zorgde ervoor dat heel wat jonge gezinnen er dit weekend op uit trokken. Aan de Vaarbar waanden ze zich even aan zee. Niet alleen het warme weer, maar ook de ludieke wedstrijd meeuwenschreeuwen bracht bij velen dat gevoel naar boven.

“We pakken hier geregeld uit met ludieke evenementen”, lacht Jonah Muylle, een van de dragende krachten achter de Vaarbar. “Daarbij is het thema van varen of de zee nooit veraf. Nadat ze al een ludieke tombola in goede banen hadden geleid, installeerde de professionele jury zich voor misschien wel de wedstrijd van het jaar.”

Thuis geoefend

De 7-jarige Storm Soenen beet de spits af. Met een geslaagde meeuwenschreeuw legde hij de lat onmiddellijk hoog. “Ik heb thuis wat geoefend. Dit is gewoon erg leuk. En er zijn prijzen te winnen”, aldus de enthousiaste jongen.

De 17-jarige Raf Vanden Brande liet zich ook verleiden tot deelname aan de wedstrijd. “Met enkele vrienden kwamen we eigenlijk gewoon maar kijken, maar ik liet me toch eens helemaal gaan. Het resultaat was misschien niet denderend, maar ik heb me toch geamuseerd.”

Samy Niyotwaghira (16) nam samen met zijn vrienden deel. “We hopen om straks een gratis bootritje op het water te winnen.”

Stokpaardjesrace

Terwijl de deelnemers al meeuwenschreeuwend de jury probeerden te imponeren, werden iets verderop tal van stokpaardjes gemaakt. In het Noordhof vond de achtste editie van Plein Publique plaats. Het evenement, georganiseerd door cultuurcentrum De Spil, vindt ieder jaar tijdens de Batjes plaats. Voor de volwassenen en jongeren waren er zowel op zaterdag als zondag optredens en spectaculaire voorstellingen. De kinderen konden zich uitleven op een kleurrijke paardenbaan. Nadat ze hun stokpaardje hadden geknutseld, waagden tientallen kinderen zich aan de race van hun leven.

The post Vaarbar organiseert kampioenschap meeuwenschreeuwen in Roeselare: “Erg leuk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in Sleihage is drie dagen na officiële inhuldiging al kapot

Het gloednieuwe houten wandelpad in de Gravenswegel in Sleihage werd pas maandag officieel ingehuldigd, maar is nu al kapot. Aan het begin van het pad, dat deel uitmaakt van een nieuwe wandelroute in Hooglede, lijken vandalen in de loop van woensdagnamiddag stevig te hebben toegeslagen.
The post “De schade aan het hout is helaas bijzonder groot”: nieuw vlonderpad in

Lees meer »

Ziekenhuizen van Hasselt, Tongeren en Heusden-Zolder bereiden intensievere en geïntegreerde samenwerking voor

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, az Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder hebben een intentieovereenkomst ondertekend. Daarmee geven ze aan dat ze de mogelijkheden voor een duurzame intensere samenwerking zullen onderzoeken en voorbereiden. Op die manier willen ze ook in de toekomst hun patiënten in iedere fase van hun leven de nodige hoogstaande kwalitatieve zorg blijven bieden in

Lees meer »

Duitse waaghals beschrijft levensgevaarlijke beklimming Antwerpse kathedraal: “Het lukte ons dankzij een fout van een werknemer”

“Ik heb geen kwade bedoelingen.” Dat zegt een van de kathedraalklimmers, een week nadat hun levensgevaarlijke tocht naar de top van de Antwerpse kathedraal viraal ging. In een uitgebreid gesprek met de Duitse waaghals vertelt hij over de voorbereidingen, het gevaar en hoe enkele fouten van werknemers hen hielpen om tot aan de piek te raken. “Ik had geluk dat

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Meunier op applaus onthaald bij terugkeer op trainingsveld, Witsel blijft opnieuw binnen

In hun laatste en beslissende groepswedstrijd nemen de Rode Duivels het op tegen Oekraïne. De Belgen hebben minstens één punt nodig om zich te plaatsen voor de achtste finale. Op de dag voor de partij staat bondscoach Domenico Tedesco samen met Amadou Onana de pers te woord. Maar eerst trainen de Belgen voor hun vertrek naar Stuttgart nog in Ludwigsburg.

Lees meer »

Hert dat tuin al jaren bezoekt, waarschuwt bewoner voor komst van zwarte beer: “Ongelooflijk wat wilde dieren allemaal kunnen”

Een hert sloot jaren geleden vriendschap met een Amerikaans gezin en bezoekt regelmatig hun tuin. En die opmerkelijke vriendschap loont: op een ochtend was het dier – Dat Ziggy heet – erg onrustig en leek het de bewoners ergens voor te waarschuwen. Al snel werd duidelijk waarom Ziggy zo nerveus was toen plots een zwarte beer opdook. “Zij is zo’n

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 4 doden en 34 gewonden na Russische raketaanval – Kremlin: “Waarom vermoordt Amerikaanse regering Russische kinderen?”

Minstens 4 mensen zijn om het leven gekomen en 34 anderen gewond geraakt bij een Russische raketaanval op de stad Pokrovsk, in de Oost-Oekraïense regio Donetsk. Het Kremlin dreigt intussen met “consequenties” aan het adres van de Verenigde Staten na de Oekraïense aanval op de Krim. Die werd volgens Moskou uitgevoerd met een raket van Amerikaanse makelij. Volg hier alle

Lees meer »

Smoorverliefde ‘Temptation’ Megan stelt haar nieuwe vriend voor: “Ik wilde niet té hard van stapel lopen, maar…”

“Wat ik nu voel: dat heb ik écht nog nooit eerder meegemaakt.” Wie er nog aan twijfelde: Megan Desaever is verliefd. De realityster uit ‘Temptation Island’ en ‘Ex on the Beach: Double Dutch’ verloor haar hart aan Oliver, die ze leerde kennen op vakantie op Ibiza. In dit interview vertelt de Belgische beauty hoe die ontmoeting tot stand kwam, wat

Lees meer »

Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen

Experts hebben vastgesteld dat minstens 2.171 kiezers de verkeerde elektronische stembiljetten kregen bij de verkiezingen. “Het valt niet uit te sluiten dat dit een impact gehad heeft op de uiteindelijke zetelverdeling”, schrijven ze in hun verslag, dat De Standaard kon inkijken. Ook in West-Vlaanderen gebeurden er fouten.
The post Rapport bewijst: duizenden kiezers konden ten onrechte stemmen appeared first

Lees meer »

Autosalon vindt dan toch plaats in januari 2025

Na een jaar afwezigheid zal het Brusselse autosalon volgend jaar plaatsvinden in januari, de traditionele ‘salonmaand’. Door een verplaatsing van een ander evenement in Brussels Expo kan de 101e editie van de Brussels Motor Show alsnog van start gaan op 10 januari in plaats van 14 februari. Dat meldt organisator Febiac woensdag in een persbericht.

Lees meer »