Unilin schrapt productielijn van luxevinyltegels: “Onvoldoende vraag naar high-end tegels”

Unilin Group schrapt een productielijn op de site in Wielsbeke. Het gaat om een lijn die luxevinyltegels produceert en die vorig jaar pas in gebruik werd genomen. Het bedrijf doet zijn best om de 36 arbeiders elders in het bedrijf aan het werk te houden.

De productie van luxevinyltegels vormt naast laminaat en parket een van de drie pijlers van de Flooring-afdeling van Unilin. Op de site in Avelgem zijn er twee productielijnen voor vinyltegels, in Wielsbeke staat er één. “De productielijn in Wielsbeke is een ‘pilootlijn’, waarbij spitstechnologie wordt ingezet die nog in volle ontwikkeling was”, zegt Marie Biermez van Unilin. “De bewuste lijn levert high-end tegels af. We merken echter dat naar die duurder geprijsde producten van de pilootlijn, vandaag onvoldoende vraag is. Daarom hebben we beslist de ontwikkeling van de high-end productielijn stop te zetten, en te focussen op onze kern met onze twee heel performante lvt-productielijnen in Avelgem.”

Oplossing voor 36 arbeiders

Er werken 36 mensen aan de lijn die wordt stilgelegd. “Voor de helft van die arbeiders hebben we al gelijkaardige functies gevonden, voor de andere helft zijn we nog aan het bekijken waar er elders mogelijkheden zijn om hen aan boord te houden. Dat kan inderdaad ook in andere vestigingen zijn.”

Op dit moment worden dus géén vinyltegels meer geproduceerd op de site in Wielsbeke. “We sluiten niet uit dat die productielijn in de toekomst opnieuw in het leven geroepen wordt. Veel zal echter afhangen van de vraag naar het product en de evolutie binnen de markt”, klinkt het bij Unilin. (JM)

The post Unilin schrapt productielijn van luxevinyltegels: “Onvoldoende vraag naar high-end tegels” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heuvelland stelt eerste twee gravelroutes voor: “Tot nu was dit nog een beetje de blinde vlek op ons aanbod”

Gravelen is de nieuwste vorm binnen het wielrennen die niet alleen aanslaat bij de profrenners, maar evenzeer bij de recreatieve fietsers. Ook Heuvelland hangt de fiets aan de gravelkar en stelde voor deze zomer de heuvelgravelroute voor. Lander Vandroemme van de dienst cultuur en Thierry Caignie van de dienst sport stippelden op vraag van diensthoofd toerisme Stefaan Decrock de route

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »

Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet

“Ik heb een superdochter”, glundert Dorine Debruyne (60) uit Ruddervoorde als we haar opbellen. “We staan dag en nacht voor elkaar klaar.” Dochter Hanna Lagrou stuurde ons een mailtje dat haar allerliefste mama een bloemetje verdient.
The post Een bloemetje voor Dorine die haar gezin op de eerste plaats zet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opendeurdag van seksclub in Hoogstraten lokt duizenden nieuwsgierigen: “Het idee voor dit bezoek kwam van mijn schoonmoeder”

De opendeurdag van seksclub Club Amai in Hoogstraten heeft duizenden nieuwsgierigen gelokt. Er waren rondleidingen voorzien in de verschillende ruimtes, om mensen een beeld te geven van hoe het eraan toe gaat in zo’n club. "Ik wou graag eens zien wat er hier gebeurt, de hygiëne en alles wat erbij komt kijken, en ik ben aangenaam verrast", zegt één van

Lees meer »

Mauro (13) uit Deerlijk mag zich nu ook opmaken voor een rol in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’: “Ik zie het helemaal zitten”

Enkele weken nadat hij te horen kreeg dat hij de rol van Janneman Darling, de oudste broer van Wendy, mag vertolken in de musical ‘Peter Pan’ van Deep Bridge, mag Mauro Degroote (13) uit Deerlijk zich nu ook opmaken om aan te treden in ‘Kruimeltje en de strijd om de goudmijn’ van REP Entertainment in Nederland.
The post Mauro

Lees meer »

Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge

Binnenkort zullen ‘parkeerverwijsborden van de derde generatie’ op strategische invalswegen richting de publieke parkings in het centrum aan bestuurders op voorhand informatie geven over de beschikbaarheid van parkeerplaatsen. De werkzaamheden starten in augustus en tegen november moet alles operationeel zijn.
The post Nieuwe parkeerverwijsborden voor nog betere parkeerervaring in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren dit waardevolle huis”

Precies 75 jaar geleden overleed de Oostendse architect Charles Pil. Om hem te herdenken reist een unieke tentoonstelling met beeld en woord door vijf steden en gemeenten, met start in Oudenburg, die een link hebben met de architect. “In onze stad tekende hij zes gebouwen”, aldus cultuurfunctionaris Wouter Dhaeze.
The post Reizende tentoonstelling over architect Charles Pil: “We koesteren

Lees meer »

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Criminele organisatie met vertakkingen in Marseille opgerold in Brussel: “Met geweld wilden ze de drugsmarkt in handen krijgen”

De federale gerechtelijke politie van Brussel heeft een criminele organisatie opgerold die vanuit het beruchte Peterbospark in Anderlecht de hele drugsmarkt in en rond Brussel in handen probeerde te krijgen. “De leden van het netwerk aarzelden niet om gewapend geweld te gebruiken, zelfs poging tot moord en kidnapping, om hun rivalen te intimideren en hen te dwingen terrein op te

Lees meer »