Twee weken geen trein tussen Sint-Niklaas en Brussel door werken, NMBS sust: “Heeft niks te maken met afschaffing vanaf eind dit jaar”

De komende 2 weken rijden er geen rechtstreekse treinen tussen Sint-Niklaas en Brussel. Dat komt door werken aan het station in Jette. In het station van Sint-Niklaas was daar vanmorgen wat onduidelijkheid over, omdat een deel van reizigers niet op de hoogte was. Het gerucht deed de ronde dat de definitieve afschaffing, die er vanaf eind dit jaar komt, nu al was ingevoerd. Maar dat plan staat er helemaal los van, benadrukt NMBS. 

Meer krantenkoppen in België

Marc Coucke versterkt greep op toeristisch imperium in Durbuy 

Alychlo, het investeringsbedrijf van ondernemer Marc Coucke, heeft de holding boven avonturenpark Adventure Valley en hotel Le Sanglier des Ardennes in Durbuy bijna volledig in handen. Dat maakt het bedrijf zelf bekend. Coucke investeerde de voorbije jaren samen met Bart Maerten en chef Wout Bru al meer dan 100 miljoen euro in het Luxemburgse dorp Durbuy. Via Alychlo koopt Coucke

Lees meer »

Laatste tickets voor Jasper Steverlinck op Blender

Voor de eerste editie van Blender bundelen Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk de krachten voor een zomerse concertreeks in Bolwerk. Deze muzikale mix serveert 12 concerten van alle genres gedurende drie weken. Op het programma staat onder meer Jasper Steverlinck op donderdag 4 juli vanaf 20 uur. Een goedgevulde bar en foodtrucks zorgen voor extra beleving.
The post Laatste

Lees meer »

Expo ‘Een strand vol geschiedenis’ toont maritiem verleden

Van 1 juli tot 30 augustus duik je in het Wielingencentrum in de varende en vissende geschiedenis van de gemeente tijdens de expo ‘Een strand vol geschiedenis’. Blikvangers zijn een vroeg-17de-eeuws scheepskanon en een zeven meter lange boomstamkano van Zuid-Amerikaanse origine, beiden gevonden op het strand van De Haan. De kano werd dinsdag al overgebracht vanuit het Museum aan de

Lees meer »